Septagon – Apocalyptic Rhymes

We trappen het tweede album van de Duitse thrash/powerformatie Septagon af met het verhaal van de vier apocalyptische ruiters. De titel van het album, Apocalyptic Rhymes, is gelijk duidelijk, maar muzikaal zijn we nog niet veel wijzer. De beukende drums gecombineerd met de fijne gitaarriffs van het nummer The Weight Of The World brengen daar al snel verandering in. De leden van Septagon zijn goed bekend met de basisprincipes van het genre en brengen die dan ook stuk voor stuk in de praktijk. De basloopjes worden zo nu en dan lekker naar voren geschoven in de mix, iets wat ik zelf altijd wel kan waarderen. Het zorgt er echter wel voor dat de productie wat rommelig en hol overkomt, iets waar vooral de zang last van heeft.

Het gros van de songs op Apocalyptic Rhymes is, hoewel technisch in orde, voorspelbaar en relatief veilig. Het enige nummer dat echt mijn aandacht trok tijdens het luisteren was P.O.T.U.S.A.. Dat nummer is een overduidelijke aanklacht tegen de huidige president van de Verenigde Staten, Donald Trump. Er wordt maar weinig twijfel overgelaten aan het standpunt van de band over Trump, met teksten als:

“Good-day, Mr. President, do you know the way to Disneyland
They need you there to make it great again
Or maybe instead just fuck off and die!!”

P.O.T.U.S.A. is helaas een van de weinige hoogtepunten op dit album. Septagon heeft wel potentie, alleen komt dat er op Apocalyptic Rhymes, voornamelijk door de productie, (nog?) niet uit.

Score:

65/100

Label:

Cruz Del Sur Music, 2018

Tracklisting:

 1. The End
 2. The Weight Of The World
 3. Home, Sweet Hell
 4. Apocalyptic Rhymes
 5. Make A Stand
 6. The Unfathomable Evil
 7. P.O.T.U.S.A.
 8. Cosmic Outrage
 9. Nothingness Awaits
 10. Sunset Blood

Line-up:

 • Markus Becker – Zang
 • Markus Ullrich – Gitaar
 • Stef Binnig-Gollub – Gitaar
 • Alexander Palma – Bas
 • Jürgen Schrank – Drums

Links: