Sede Vacante – Skies Infernal

Ik ben allesbehalve wat je noemt een female fronted gothrock-liefhebber. De ganse Nederlandse kliek, gaande van After Forever tot Within Temptation, kan me (bijna) compleet gestolen worden. Nu en dan is er eens een uitzondering die de regel bevestigt, zoals het wel eens gezegd wordt. Unsun(‘s eerste) bijvoorbeeld, of Lullacry, of Xandria. En soms is er zo een album dat gewoon lekker wegluistert zonder meer. Zoals dit Skies Infernal.

In essentie is dit heel erg poppy muziek die toevalligerwijs gebracht wordt met wat metalen gitaren en een gothic sfeer. Er wordt zowel vrouwelijke als cleane, mannelijke zang gebracht in nummers die zich focussen op refreinen en piano- en keyboardriedels. Frontvrouw Constantine Alex kan wel degelijk zingen, en is zich heel bewust van haar bereik. Uitbundige uithalen zul je van haar niet krijgen, maar gecontroleerde en toonvaste zang des te meer. Michael Tiko, die doet net hetzelfde. De beste man weet ook hoe je een aardige melodielijn in elkaar zet en hoe je met een metalgitaar een gemoedelijke  ondergrond fabriceert voor een catchy en poppy gothicalbum zonder platvloerse Eurovisiefestival-kriebels. Michael zat vroeger bij Rage of Romance, de band waar Vicky Psarakis eerst ervaring opdeed voor ze naar The Agonist vertrok.

Dit soort muziek heeft alles in huis om meteen de grond in geboord te worden door mij, maar dat zal niet gebeuren. Skies Infernal is een pretentieloos gothrock metal album dat makkelijk weg luistert, zonder te irriteren. Integendeel. Nu en dan beweegt je onderstel zelfs op de poppy gladheid van nummers als Cruelty In Disguise, Shepherd and Lamb en Hate Eternal. Met dank aan Jens Bogren en zijn behandeling in de Fascination Street Studios.

Score: 4260432910407_600

75/100

Label: 

Pride & Joy Music

Tracklisting:

 1. Skies Infernal
 2. Hate Eternal
 3. Against My Tear
 4. Dark Refrain
 5. Shepherd and Lamb
 6. Cruelty in Disguise
 7. Faithless Art
 8. Lips yet Denied
 9. The Other Side
 10. A Thousand Shades of Moon

Line-up:

 • Michael Tiko
 • Constantine Alex

Links: