Season Of Ghosts – A Leap Of Faith

Zouden ze dit nu echt zelf geloven? “Een baanbrekend spiritueel intergalactisch muziekproject dat massieve riffs, harde elektronica en meeslepende zang combineert doorheen een spectrum van een sci-fi horrorfilm”, beschrijft Season Of Ghosts zichzelf. Een fabeltje!

Laten we de kauwgombubbel deeltje per deeltje doorprikken. Die meeslepende zang is in wezen lieve en poezelige Disneyprinsessensuikerspinnerij. Multistemmig uitgewerkt en met regelmatig verschillende zanglijnen over elkaar, dat zeker, maar dat maakt de naïeve rozengeur en maneschijnmelodietjes van sprookjesfee Sophia er niet minder Studio 100 op.

Met harde elektronica doelen ze dan waarschijnlijk op de fonkelende bliepjes en vertroetelende puppystimuli die als My Little Pony staarten doorheen de kwelende kwellingen kwispelen. Zoete poprockgitaren die de slecht gestolen akkoordenritmes opstapelen, verwarren de Britten met harde riffs. Je kan er nog wel van denken: als een troetelbeertje een scheet laat, moet dat ongeveer zo klinken. Of je dat baanbrekend, dan wel intergalactisch en spiritueel kunt noemen… Juist de basgitaar rijdt al eens een scheve schaats bij monde van een olijk loopje of een harmonieus akkoordenritme.

Hiernaar moeten luisteren was weldegelijk horror, maar nu niet meteen het soort waarin tweekoppige tentakelaliens een kosmonaut doormidden scheuren. Meer als: elfjes die ballet dansen op een lelieblad en bloemblaadjes in het rond strooien. Alleen als je sci-fi definieert als sprookje, houdt die bewering nog net stand. Het was een ‘leap of faith’ om deze lollypoppenrock naar een metalsite te sturen met een totaal onjuiste beschrijving. Helaas maak je ons nu eenmaal niet zo gauw fabeltjes wijs, zelfs niet met iets wat zelf een fabeltje is.

Score:

22/100

Label:

Eigen beheer, 2018

Tracklist:

 1. The Road So Far
 2. A Place To Call Home
 3. Astero
 4. Listen
 5. A Leap Of Faith
 6. How The Story Ends
 7. Almost Human
 8. What A Time To Be Alive
 9. You Are Not Your Pain
 10. Listen (To This)
 11. A Place To Call Home

Line-up:

 • Sophia Aslanides – Vocalen
 • Zombie Slam – Gitaren
 • Paul Dark Brown – Basgitaar
 • Max Buell – Drums

Links: