Scuorn – Parthenope

Het Italiaanse Scourn is officieel op gericht in 2008, maar brengt nu pas het debuutalbum uit genaamd Parthenope. Het label wat dit album gekregen heeft is Epic orchestral
black metal Opera. Klinkt interessant en dat is het dan ook.

Verwacht geen standaard black metal sound maar bomvolle nummers inclusief orkest. Om dit alles te combineren moet je toch van goede huize komen om het ook een beetje knap te laten klinken. Dat is prima gelukt, er is niet een nummer waarbij de gitaar en de klassieke elementen elkaar in de weg zitten. Verder klinkt het natuurlijk wel als Black metal met blast beats en snelle riffs maar je kan horen dat er wel over na is gedacht. De lyrics zijn allemaal in het Italiaans. Zo klinkt het geheel nog net even wat meer beter voor zover je de zang een beetje kan verstaan. Samen met koorgezang en het orkest dus is dit een hele luisterervaring. Vooral het nummer Sanghe Amaro klinkt erg lekker. Eigenlijk klinkt het hele album geweldig en krijg je het idee dat je in een episch avontuur zit. Wat dan vooral knap is dat Giulian bijna alles alleen doet inclusief de zang en het schrijven van de muziek.

Ik zou dit zeker nog een luisterbeurt geven en voor de liefhebber zijn er 100 albums die een orchestral versie hebben dus zonder gitaren en drums. Ook die klinkt zeker niet verkeerd als je van klassieke muziek houd.

Score:

90/100

Label:

Dusktone, 2017

Set list:

 1. Cenner’ e Fummo
 2. Fra Ciel’ e Terr’
 3. Virgilio Mago
 4. Tarantella Nera
 5. Sanghe Amaro
 6. Averno
 7. Sibilla Cumana
 8. Sepeithos
 9. Parthenope
 10. Megaride

Line up:

 • Giulian – Alle instrumenten

Links: