Scumpulse – By Design

Scumpulse – By Design
Eigen Beheer, 2014

Punkbakermat Engeland spuwt een nieuwe band uit. Crust, met een bandnaam die ook wat anarchistisch aanvoelt. Ook de hoofden/repetitieruimte en ingesteldheid van deze heren lijken wat weg te hebben van die mentaliteit. Toch is de muziek verre van punk, By Design presenteert 25 minuten aan smerige blackmetal.

Op het eerste zicht zou je het niet zeggen, maar Scumpulse klinkt heerlijk met behoorlijk wat gitaren in 1349-stijl, venijnige versnellingen en gorte vocalen. Vaak neigt het zelfs aardig richting blackdeath, soms klinkt het ook wat naar de smerigheid van Nattefrost, maar net zo goed komt het melodische Zweedse om de hoek kijken of Immortal op Mea Culpa. De anarchie kruipt op deze plaat dan zonder twijfel in de haat die ze uitstraalt en de gecontroleerde chaos die hier en daar opduikt. Een track als Griefer laat de band zelfs van een erg technische kant zien, met sterke solo’s en degelijke drumpartijen, voldoende afwisseling en bakken attitude. Het geluid klinkt oldschool, maar zeker niet onverzorgd.

Laat het debuut van deze heren dus maar komen, want By Design heeft me gedurende die 25 minuten geen tel verveeld. Materiaal dat misschien niet nieuw zal klinken, maar wel met de juiste furie gebracht wordt. Zeker eens proberen!

Tracklisting:

Scumpulse - By Design

  1. La Mer
  2. Home Is Where You Hang Yourself
  3. Griefer
  4. By Design
  5. Mea Culpa

Line-up:

  • Ross Necro – Zang, Gitaar
  • Magnus Tait – Gitaar
  • Matt Dean – Bas, Zang
  • Andrew Tactus – Drum

Links: