Scarecrow – Exterminators of the Year 4000

Aangezien The Misfits niets van zich laten horen, wachten we het werk van het Finse Scarecrow maar af. De voorbije jaren hebben deze heren me overtuigd dat ze horrorpunk van een gelijkaardige kwaliteit kunnen afleveren en het artwork blijft aantonen dat ze hun inspiratie bij de Amerikaanse punklegende gehaald hebben. Maakt niet uit, deze nieuwe langspeler gaat er weer in als zoete koek.

Niet alles is nieuw natuurlijk, één van de tracks die in je hoofd blijft hangen is Macabre Night en kennen we eigenlijk al van de EP die enkele maanden geleden uitkwam. Daarnaast kent deze nieuwe plaat echter nog wat hoogtepunten, zoals Waiting For The End of het drukkere Theatre of Death, maar alles past prima binnen het concept. Iets minder catchy dan de Amerikanen en misschien iets eentoniger en (uiteraard) donkerder gebracht, maar deze Finnen hebben een plaat afgeleverd die fans van het genre prima zal liggen.

Donkere punkrockers weten dus weer hoe laat het is. Deze nieuwkomer van Scarecrow past prima in het rijtje en meer valt daar niet over te reppen. Fans van rock en metal blijven hier ver vandaan, horrorpunkers zullen ervan smullen, al moet ik toegeven dat ik iets meer nummers in de lijn van Macabre Night hadden willen terugvinden.

6197753-c10e365b_1024_1024

Tracklisting:

 1. Scream Queen Death Hop
 2. Horror of the Beach Party
 3. Macabre Night
 4. More Skulls
 5. Angel’s Death
 6. Waiting For The End
 7. They Live
 8. Metal Invaders
 9. Theatre of Death
 10. Ghost in the Graveyard
 11. Deathfuckingtank

Line-up:

 • Jack13 – Zang
 • Ruho – Gitaar
 • Grim – Bas
 • Calle – Drums

Links:

Score:

72/100

Geef een reactie