Satori Junk – The Golden Dwarf

Het uit Milaan afkomstige Satori Junk bestaat sinds 2012 en brengt met The Golden Dwarf hun tweede album uit. De band bedient zich van een massieve in fuzz gedrenkte sound met galmende vocalen en uitwaaierende synthesizerklanken. Na de eerste zelfgetitelde release heeft de band veelvuldig het podium gedeeld met bands als Saturnalia Temple en Abysmal Grief. Het artwork van The Golden Dwarf is dik in orde en de teksten zijn geïnspireerd door horror films en nachtmerries.

Het album begint veelbelovend met heerlijk spacey gitaarwerk, maar dit wordt al snel overschaduwd door al teveel distortion en fuzz. De sound van de band zou wat luchtiger mogen zodat de individuele kwaliteiten van de bandleden beter tot hun recht komen. Met name de gitarist zou duidelijker hoorbaar mogen zijn. Niet dat het slecht is, maar het is weinig verheffend doordat het teveel klinkt als vele andere bands in dit genre. Er ontbreekt echter de naargeestige ondertoon die dit type muziek wat mij betreft nodig heeft. Al met al duurt een nummer als Death Dog van dik vijftien minuten dan toch wel behoorlijk lang. Het is overigens best voorstelbaar dat na het roken van wat magisch gras het bandgeluid meer tot de verbeelding zal spreken.

Op één van de stoner- doomfestivals die Europa rijk is of als support act van Doomraiser, die we al veel te lang niet meer in de lage landen hebben gezien, zou de band tot zijn recht komen.

Score:

76/100

Label:

Endless Winter, 2018

Tracklisting:

 1. Intro
 2. All Gods Die
 3. Cosmic Prison
 4. Blood Red Shrine
 5. Death Dog
 6. The Golden Dwarf
 7. Light My Fire (The Doors cover)

Line-up:

 • Luke – Vocalen, synthesizer, theremin
 • Chris – Gitaar
 • Lorenzo – Bas
 • Max – Drums

Links: