Sarke – Oldarhian

Sarke – Oldarhian
Indie Recordings, 2011

Een nieuw album van Sarke is toch iets waar velen naar uit zullen kijken door aanwezigheid van Nocturno Culto. Dit is toch een grootheid maar laten we eerlijk zijn, Circle the Wagons was toch een beetje een teleurstelling. Sarke zette met het album Vorunah een leuk debuut neer maar het geheel voelde niet echt uitgebalanceerd aan. Eens zien of dat met het album Oldarhian verholpen wordt.

En ja hoor Condemned laat al meteen horen waar het naartoe gaat. Een mid-paced black/thrash mix met de vocalen van Nocturno Culto hierover die gelijk herkenbaar zijn en zelfs verstaanbaar zonder aan rauwheid in te boeten. Sarke zet hier goed composities weg met herkenbare riffs die zorgen voor een knikkend hoofd. Pelgrim of the Occult zorgt met het aanstekelijke refrein bijna voor een poging tot meezingen en ook komen de keyboards wat meer naar voren. Overigens ter ondersteuning van de sfeer en nooit hinderlijk op de voorgrond. Het is tenslotte geen symfonische metal, laten we wel wezen. Er zit aan alle nummers toch wel die heerlijke old-school rock ‘n roll-feel met de lekkere rauwe maar duidelijke productie. Af en toe wordt er een versnelling verder geschakeld zoals in Flay the Wolf om daarna gelijk in een meer doomtempo één van mijn favorieten van deze cd te belanden: Captured

Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat dit de nieuwe Darkthrone had moeten zijn, hoewel ik daarmee heel wat mensen tegen het zere been schop. Voor iedereen die Darkthrone een warm hart toedraagt maar teleurgesteld was met het laatste album raad ik deze aan. Sarke laat hier in ieder geval horen over voldoende kwaliteit te beschikken.

Sarke - Cover
Tracklisting:

 1. Condemned
 2. Pilgrim of the Occult
 3. Pessimist
 4. Passage to Oldarhian
 5. Flay the Wolf
 6. Captured
 7. Paradigm Lost
 8. Novel Dawn
 9. Burning of the Monoliths
 10. The Stranger Brew

Line-up:

 • Nocturno Culto (Ted Skjellum) – Vocals
 • Sarke (Thomas Berglie) – Guitar, Bass, Drums
 • Cyrus (Terje Andersen) – Guitar
 • Steinar Gundersen – Guitar
 • Asgeir Mickelson – Drums
 • Anders Hunstad – Keyboards

Links: