Sardonic Witchery – Moonlight Sacrifice Ritual

Sardonic Witchery is een eenmansproject van de heer King Demogorgon. Oorspronkelijk uit Portugal maar tegenwoordig residerend in Texas. Op zijn derde album krijgt hij hulp van onder andere Miguel Santos (Bellerophon). Moonlight Sacrifice Ritual werd opgenomen en gemixt in liefst vijf verschillende studio’s.

Van dat laatste is weinig terug te horen. We leven tenslotte in 2020 en met digitale techniek is een hoop mogelijk. Sterker, voor een album waarbij de bandleden naar alle waarschijnlijkheid nooit in dezelfde studio zijn geweest klinkt dit verbazingwekkend organisch. Muzikaal kun je een mix van oude Venom, Destroyer 666 en wat Rotting Christ invloeden verwachten. Een mooie mix van death en thrash met duidelijke roots in de punk waarbij het geheel veel groove meekrijgt en er ook nog weleens een verdwaalde melodielijn te ontwaren is.

Het vocale wat Demogorgon ons brengt is niet wereldschokkend en dat geldt voor zowel zijn stemgeluid als de thematiek. Een wat diepe, hese grunt die het heeft over satanische thematiek hebben we allemaal al vele malen gehoord. Vaak beter maar gelukkig ook veel vaker slechter. Zijn soms wat voordragende manier van zingen is in ieder geval zelfs redelijk origineel te noemen.

Sardonic Witchery brengt met dit album een mooie ode aan death en thrash uit de beginjaren en slaagt daar goed in. Kun je door de wat gammele geluidsmix heen luisteren (de crash en hi-hat staan feel te schel afgesteld) dan hoor je best een aardig album. Uiteraard verschijnt Moonlight Sacrifice Ritual ook op ouderwets vinyl en cassette.

 

Score:

75/100

Label:

War March Records, 2020

Tracklisting:

 1. Intro (Moonlight Sacrifice Ritual)
 2. O Circulo Das Bruxas Perversas
 3. Die For Satan
 4. Infernal Kingdom
 5. Licantropia
 6. Eterna Penumbra
 7. Misantropia
 8. Ancient Spirits

Line-up:

 • King Demogorgon – Zang, gitaar, basgitaar
 • Chris Menta – Gitaarsolo’s
 • Miguel Santos – Drums

Links: