Sanguine Pluit – There Is A Goddess In The Forest

Het Italiaanse Sanguine Pluit, een eenmansproject van de heer Polus, is opgericht in 2008 en komt na een hele reeks demo’s en EP’s nu met hun eerste full length album genaamd There Is A Goddess In The Forrest. Een plaat met vijftien nummers afkomstig van een gelijknamige demo en een demoplaat die Never Ending Winter heet.

Een plaat waarvan de temperatuur om je heen met 20 graden daalt en de kamer zich vult met mist. Dat is dit album in een nutshell. Gure tonen, langgerekte akkoorden en een hypnotiserende drum geven het geheel een atmosferische lading waar je u tegen zegt. De openingstrack Nature Rising geeft direct een goed beeld wat je de rest van de plaat mag verwachten. Ambient black metal met een hoge dosis depressive sound. Dat komt de opnamekwaliteit van de nummers ten goede. Deze is niet slecht maar ook zeker niet zodanig clean genoeg dat je onderscheidt kan maken tussen verschillende instrumenten en klanken. Het nummer Vibrant Mist is met 9 minuten verreweg het langste nummer, daarna worden de nummers aanzienlijk korter. Dit is enigszins wel jammer, zo gaat de sfeer die een nummer opbouwt weer verloren in een ander nummer. Verder is dit voor de liefhebber een album dat met een dikke 70 minuten een kleine ijstijd in huis kan veroorzaken.

Een prima plaat voor het slapengaan als je verzekert wil zijn van een nachtmerrie of als je op een feestje bent en de sfeer even naar beneden wil halen. Beide keren succes gegarandeerd.

Score:

85/100

Label:

This Winter Will Last Forever, 2017

Tracklist:

 1. Nature Rising
 2. In Silent Astonishment
 3. Vibrant Mist
 4. Aural Enchantment
 5. Transcendent Forest
 6. Aural Enchantment 2
 7. Megnetic Pathways
 8. Element in Sync
 9. Fields
 10. Never Ending Winter
 11. The Secret Oath
 12. Fall
 13. Winter Passage 2
 14. Astral Sorrow
 15. Raw Darkness

Line-up:

 • Polus – Alle instrumenten/zang

Link: