Sanguine – Black Sheep

Sanguine – Black Sheep

Eigen Beheer, 2015

“Zangeresje, zwaar gitaarwerk, boze brulmeneer, dat is een goede combinatie. Daar kunnen we mee doorbreken. Die vijver is vast nog helemaal leeg.” Zoiets zullen de heren en dame van het Britse Sanguine gedacht hebben. Nu ligt de werkelijkheid iets anders, maar het zij ze vergeven. Als tamelijk verse band moet je heel wat in je mars hebben om in deze tak van sport op te vallen, en dat is Sanguine ook zeker gelukt. Helaas vooral in negatieve zin.

Muzikaal is het namelijk allemaal nog wel redelijk in orde wat de band de luisteraar voorschotelt. Een beetje melancholie hier, een gitaarmuur daar en een zoetsappig klinkend tussenstukje tussendoor met tedere vrouwenzang in een prominente rol; op papier klinkt het allemaal niet slecht. Nick Magee brult links en rechts quasi-chagrijnig iets in een microfoon, en dat gaat ook nog wel. De problemen beginnen zodra Tarin Kerry haar strot opentrekt. Wat deze dame precies doet is me een volslagen raadsel, maar het klinkt alsof ze zo veel mogelijk geluid probeert te produceren tijdens het inademen. Een beetje zoals kleine kinderen leuk vinden zodra ze er achter komen dat zoiets mogelijk is, maar dan volwassen. Mevrouw Kerry klinkt op de nummers waarbij ze dit kunstje uit de kast haalt als Dani Filth na een ernstig auto-ongeluk, en helpt daarmee de op zich niet onaardige songs resoluut en onmiddelijk om zeep. Kennelijk gunt niemand rondom deze band ze ook enig succes, anders had iemand de suggestie wel gedaan om dit soort vocale fratsen onmiddelijk te staken.

Het is lange tijd geleden dat ik met zo veel pijn en moeite het einde van een album gehaald heb, waarvoor hulde. Ik weet niet wat de band hiermee probeert te bereiken, maar een enkeltje digitale prullenbak is het enige wat ze hier hebben weten te bewerkstelligen. Oordeel vooral zelf aan de hand van de bijgeleverde Youtube-clip.

Setlist:

  Sanguine - Black Sheep

 1. Breaking Out
 2. Pretty Girl
 3. Empty
 4. Save Me
 5. Carousel
 6. Breathe Out
 7. Black Sheep
 8. Social Decay
 9. The Blue
 10. Whole World

Line-up:

 • Tarin Kerrey – “zang”
 • Nick Magee – gitaar, zang
 • Ross Andrew – bas
 • Matt Feld – drums

Links: