Saint Marie Des Loups – Saint Marie Des Loups

Ahaaa, Franse black metal maar dan van het meest obscure soort! Saint Marie Des Loups is een éénmansproject van een gozer die ook nog in het even obscure Chambre Froide zou spelen. Ik zeg zou, want heel veel vind je niet terug over deze twee bands. En is dat nodig? Is dat van doen? Niet noodzakelijk, soms is het gewoon ook goed genoeg als je je kan focussen op de muziek en verder niks.

Je krijgt echt een potje bagger black metal over je heen en dit uitgesmeerd over negenentwintig minuten en vervat in zes nummers. De snelheid is er, doch ligt niet ontiegelijk hoog, alhoewel er vaker traag en mid-tempo wordt gespeeld. Snerpende en krassende gitaren weven monotone riffs over de drum die heel eenvoudig aanwezig is. Kan ook moeilijk anders als je luistert naar hoe die ketels bespeeld worden, allemaal nog al amateuristisch. Alsof de peuter van de buren de wastonnen van Dash teruggevonden heeft in de kelder bij oma. Nu en dan een leadlijn waarvan mijn teelballen gaan draaien, omdat de gitaarpartij in kwestie op het randje van vals is. De vocalen zijn dan wel weer lekker vettig en gortig te noemen, behalve dan die spookachtige cleane stukken. Daar gaan mijn haren recht van omhoog staan en niet in de positieve zin. Nu en dan passeren er ook keyboard/synth-geluiden maar erg veel voegen die aan het geheel niet toe. Jongens toch laat het dan gewoon weg. Sommige bands snappen het echt niet. Is er dan toch een nummer dat erboven uitsteekt? Ja, misschien het laatste want dan is de plaat afgelopen…

Heel dit potje bagger black metal wordt voorzien van een deftige garageopname. Zo één die me wat doet terugdenken aan de oudere blackreleases die werden opgenomen in de befaamde Grieghallen studio bij meneer Pytten. Dat alleen al geeft toch wat charme en doet me terugdenken aan die vette releases van Immortal en Gorgoroth. Laat deze plaat van Saint Marie Des Loups maar gewoon links of rechts liggen en grijp gewoon terug naar de platen van de oude rotten in het vak.

Score:

40/100

Label:

Amor Fati Productions, 2019

Tracklisting:

  1. La Fin De L’Hiver
  2. Progéniture
  3. Sermons Sanglants
  4. Saint Marie Des Loups
  5. Insolence
  6. Absurdités Et Blasphémes

Line-up:

• ?

Links:

Amor Fati Productions
Amor Fati Productions Facebook