Sacred Steel – Heavy Metal Sacrifice

Sacred Steel bestaat twintig jaar. Om dat heugelijke feit te vieren brengen de Duitsers ons hun negende studio album. Heavy Metal Sacrifice is de gekozen naam voor dit werk.

Intro, Glory Ride, en het daaropvolgende titelnummer maken gelijk duidelijk dat we niks vernieuwends hoeven te verwachten op dit album. Snelle riffs, stoere teksten en schreeuwende zang, zoals we al zo vaak hebben gehoord in dit genre. Dit alles wordt uiteraard op de manier uitgevoerd zoals je mag verwachten van een band die dit al twintig jaar doet.

 

Enkele nummers steken boven de middelmaat uit. Let There be Steel, dat redelijk standaard begint, maar na ongeveer drieëneenhalve minuut ineens gas terugneemt en bijna als een ballade klinkt. De zang komt hier ineens een stuk beter tot zijn recht dan het geschreeuw dat we tot nu toe voorgeschoteld kregen. Afsluiter Iron Donkey is van een heel ander niveau. Het is een heel verwarrend, punky nummer, dat ook maar zo’n veertig seconden duurt. Kort, maar krachtig en het laat zien dat Sacred Steel niet altijd serieus hoeft te zijn.

Ik kwam ergens de volgende omschrijving tegen voor Heavy Metal Sacrifice; “Herkauwde riffs en valse zang, maar o zo lekker.” Dit zegt eigenlijk genoeg over dit album. Voer voor de liefhebbers dus en niets meer.

 

Label:

Cruz Del Sur Music, 2016

Tracklisting:

 1. (Intro) Glory Ride
 2. Heavy Metal Sacrifice
 3. The Sign Of The Skull
 4. Hail The Godz Of War
 5. Vulture Priest
 6. Children Of The Sky
 7. Let There Be Steel
 8. Chaos Unleashed
 9. The Dead Walk The Earth
 10. Beyond The Gates Of Nineveh
 11. Iron Donkey

Line-up:

 • Gerrit P. Mutz – Zang
 • Jonas Khali – Gitaar
 • Jens Sonnenberg – Gitaar
 • Kai Schindelar – Bas
 • Mathias Straub – Drums

Links:

Score: 65/100

Bewaren

Bewaren