Rykers/The Eulogy – Casselfornia Über Alles

De Duitsers van Rykers en de Californiërs van The Eulogy hebben hun krachten gebundeld. Twee projecten met leden die hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Het resultaat is Casselfornia Über Alles. Casselfornia is een soort Duitse grap die het stadje Kassel aangaat. Google het voor de grap eens.

De oude mannen van Rykers mogen eerst. Op zich een aardige band die al heel wat vette deuntjes heeft gemaakt. Op deze split komt het niet uit de verf. Wat is dit kut geproduceerd. De drums klinken werkelijk plastieker dan de tieten van Bridget Maasland (mooie vrouw overigens, daar niet van). Er lijkt tevens een zwaar probleem te zijn met de timing, want regelmatig zitten er vreemde versnellingen in de muziek. Alsof er glitches in zitten. Dat lijkt me niet helemaal juist. De vocalen zijn zoals gebruikelijk geforceerd stoer, en de rijmelarij toont niet al te veel intelligente overdenkingen. Op deze split valt me de agressie in de vocalen ook wel wat tegen. Het is typische Duitse hardcore punk zonder al te veel brein, maar het mist ook wat geloofwaardigheid. De liedjes komen wat simplistisch over, en niet erg geïnspireerd. Vergeleken met eerder werk heeft Rykers dat echt wel eens beter gedaan. Jammer van de problemen met het geluid, dit kan echt niet hoor.

The Eulogy is de betere band op deze split. Ja, echt! Dat is duidelijk vanaf de eerste tonen. Kvelertakiaanse punkvertakkingen met woho-refreinen knallen uit de speakers. Het klinkt jong maar niet onbezonnen. Over deze muziek is wél nagedacht. Sterker nog: The Trilogy is een schoolvoorbeeld van een hoekige punksong. De band flikkert er nog wat beatdown ruigheid door. Dit rockt de pan uit, met name door de vele variaties in tempo en de opbouw. Een wat gebalanceerder optreden, waarin een bassolo en afwisseling tussen verschillende passages niet ontbreken.

Als je deze split aanschaft dan is het voor het onstuimige The Eulogy. Een band die snapt hoe je liedjes in elkaar zet, die opbouwen en catchy zijn. De band levert een uitstekende bijdrage voor liefhebbers van melodieuze hardcore. Rykers lijkt in een dipje te zitten. De band speelt drie noten en doet stoer. Een ander probleem is dat de versie die hier aangeleverd werd vol zit met glitches. Jammer, want hierdoor is het gedeelte van Rykers echt slecht te beluisteren. Eindoordeel: Casselfornia Über Alles kan ermee door.

Score:

70/100

Label:

Unity Worldwide Records, 2021

Tracklisting:

Ryker’s

 1. Idiocrazy
 2. The Drain

The Eulogy

 1. The Trilogy
 2. Bloodstains

Line-up:

Rykers

 • Dennis – Vocals
 • Steve – Gitaar
 • Chris – Basgitaar
 • Fusel – Gitaar
 • Flo – Drums

The Eulogy

 • Sergio Chavez – Vocals
 • Matt Henderson – Gitaar
 • Pete Reilly – Gitaar
 • Kevin Norton – Basgitaar
 • Marc Jackson – Drums

Links: