Rust n’ Rage – Showdown

Rust n’ Rage – Showdown
Ektro Records, 2013

Haarmetaal! Door Finse jonkies van een jaar of twintig. De Finse West-Coast zal branden en ze zijn hot, young, armed and dangerous. Humor hebben ze wel, die kerels. Want geef toe, sinds Steel Panther moet je al van heel goeden huize komen om hier op ernstige wijze nog aan te beginnen. Anderzijds, altijd interressant om te horen wat deze generatie met die jaren ’80-dingen aanvangt.

Muzikaal is het een mix van (uiteraard) Mötley Crüe, Guns N’ Roses en soms ook Judas Priest. Veel dubbele gitaarriffs en op zijn tijd de nodige solo’s. Origineel is het allemaal niet, maar goed, dat is eigen aan glam metal, niet? Zolang de zanger zijn bek houdt valt het allemaal best mee. Doet hij die open, tja… Je kan dan nog zoveel ‘attitude’ hebben als je wil, maar als je klinkt als een dronken Duitser die krampachtig probeert een nonchalant Amerikaans accent na te bootsen, dan sta je compleet voor lul. Bovendien, en dat is erger, haalt hij nooit de hoge tonen zonder écht vals te zingen. Dat haalt meteen de hele cd naar beneden tot een bedenkelijk niveau. Gewoon even naar Locked n’ Loaded luisteren en je weet genoeg.

Leuk geprobeerd, maar als je weet op welk niveau er tegenwoordig in Finland muziek gemaakt wordt, dan is deze Rust n’ Rage uitermate ontoereikend. Er staat haar op, ja, maar dat is zo met alle producten waar de houdbaarheidsdatum van verstreken is.

Tracklisting:
Rust n' Rage – Showdown

 1. Road To Nowhere
 2. Secret Highways
 3. Hotter than You
 4. Locked n’ Loaded
 5. This Time
 6. Hit The Ground
 7. Thrill Me
 8. Where The Angels Go to Die
 9. Hollow Life
 10. Sounds of the City
 11. Black Rose

Line-up:

 • Vince – Vocals
 • Johnny – Guitars
 • Eddie – Bass
 • Jezzie – Drums

Links: