Ruach Raah – Submission In Absolute

Ja hoor, we hebben er weer eentje te pakken hier. Een obscure band, anoniem opererend vanuit de de underground van de Portugese blackmetalscène, die na twee volledige albums en wat splits nog eens een EP op de wereld loslaat. Submission In Absolute wordt uitgebracht op cassette en in een gelimiteerde oplage. Trve ende kvlt in het kwadraat.

Geluidstechnisch worden we teruggeworpen naar het begin van de jaren ’90 en het doet vermoeden dat de vijf nummers op deze EP niet alleen op cassette worden uitgebracht, maar ook met een oude Sony tapedeck in de oefenruimte zijn opgenomen. De drummer switcht van polka naar boem-tsjak ritmes en vliegt ettelijke keren uit de bocht. Triggers? Nooit van gehoord. Clicktrack? Wat is dat? Daar overheen worden simplistische gitaarriffs  gelegd die niet barsten van technisch vernuft, maar wel van herhaling.

Totaal onverstaanbaar maar vol woede wordt de hoofdrol opgeëist door de krijser van dienst. Zijn keel zit nog dicht van het net opgehoeste bloed of dat van een geofferde geit. Het verschil is niet te horen, maar mist zijn uitwerking nochtans niet.

Ruach Raah omschrijft zijn stijl als ‘filthy black metal’. Een titel die de lading dekt en even dubbelzinnig is als nat water of groen gras. Enkel de meest doorgewinterde en inktzwarte blackmetalzielen gaan op zoek naar dit product.

Label:

War Arts Productions, 2019

Tracklisting:

  1. The Old Serpent
  2. Regressive Crucifixion
  3. Great Advocator Of Blood
  4. Under The Influence Of Lucifer
  5. The Sinister Bride

Line-up:

Onbekend

Links: