Roadkill – Land of The Dead

Roadkill – Land of The Dead
Eigen Beheer, 2012

Roadkill is één van die heavy metal-wortels die in onze Nederlandse bodem gepland zit en duidelijk nog even gaat blijven zitten. In het vaarwater van al wat zich tussen Dio en Iron Maiden bevindt, rocken deze heren op traditionele wijze met hun tweede langspeler voort. Waar het me erg aan doet denken is de laatste plaat van het Belgische Civilian, vooral ook door de erg sterke vocalen. Enkel klinkt dit gezelschap uit Zuid-Holland nog iets ruwer en slepender.

Met iets minder afwisseling en zwier gebracht, maar dat neemt niet weg dat deze Land of The Dead op de tong smelt. Op een zwoel tempo rockt Roadkill met een vet afgewerkte 80’s stempel haar nummers in. Elke song bezit wel een drive die je doet denken aan de drive van oude Dio en met gitaarfrivoliteit in het Iron Maiden-straatje en wat ruigheid uit Judas Priest-hoek. Moeilijk om er een favoriet uit te pikken, Roadkill moet je eigenlijk ervaren in haar totaliteit met behoorlijk kwalitatieve heavy metal die in menig bikerkroeg voor de nodige sfeer zal zorgen dit najaar. Ook iet of wat meer rust, mysterie en diepgang weet de band erin te steken op de song Follow, die misschien toch wel een bijkomende vermelding verdient.

Rockers uit eigen bodem waar we gerust trots op kunnen zijn. Nergens moet je wat nieuws verwachten en eigenlijk hoort het zo bij dit soort bands. Het is goed wanneer de sfeer je bevalt, de stijl niet te ééntonig wordt en de heren hun instrumenten kennen. Misschien mis ik hier en daar nog iets meer kracht, maar Roadkill komt wel tegemoet aan al deze eisen. Aanrader voor de fans van het traditionele rock/heavy metal-genre.

Tracklisting:

Roadkill - Land of The Dead

 1. Intro of The Dead
 2. Land of The Dead
 3. Heaven & Hell
 4. Shadows
 5. Devil’s Dance
 6. Mayday
 7. The World Is On Fire
 8. Follow
 9. Saviour
 10. Waking The Wolves
 11. Feared
 12. God of War

Line-up:

 • Bardo Verwey – Bass
 • Marc Mes – Vocals
 • Richard R. – Guitars
 • Dr. Tim – Guitars
 • Gary Verwey – Drums

Links: