Rezet – Truth In Between

Thrash metal is de laatste jaren bezig aan een ware revival. Het genre mag rekenen op een trouwe schare old-school fans die al vanaf 1986 de scene volgen en nieuwe aanwas van jonge bands en fans. Het houdt het genre springlevend. Ergens tussen oud en nieuw in zit Rezet met zijn eerste release in 2008 en het vierde volledige album in de eerste maand van dit jaar.

Hierop is het nog steeds pure thrash wat de klok slaat maar gaat Rezet ook iets van het gebaande pad af. Infinite End en Populate. Delete. Repeat bevatten wat meer moderne invloeden en zijn zelfs licht progressief te noemen. Of het je gaat bevallen zal van je persoonlijke smaak afhangen. Feit is wel dat Truth In Between mede hierdoor tot het einde weet te boeien.

Het zeer goede geluid helpt hierbij ook. Alle instrumenten klinken kraakhelder, elk detail is te horen en toch gaat dit niet ten koste van de agressie. Waar andere bands nog weleens te soft uit de hoek komen door de productie heeft dit album genoeg ballen. Muzikaal leunt het nogal zwaar op Megadeth, inclusief swingende basgitaar in het titelnummer en I’m Not Gonna Stop zij het wat minder technisch. Ook kiest Rezet er meermalen voor gebruik te maken van meerstemmige zang hetgeen goed uitpakt.

Rezet klinkt op dit album als een stel jonge, enthousiaste honden die zich bij het opnemen van dit album duidelijk hebben vermaakt en toch de tijd nemen om alles goed te laten klinken. Mooi ook om te horen dat de band niet bang is zich te ontwikkelen. Persoonlijk hou ik meer van de nummers waarin de band recht-toe-recht-aan thrasht. Gelukkig staan er van beiden categorieën voldoende pareltjes op Truth In Between. Leuk detail: op Half A Century speelt ‘onze’ Sonia Nusselder een moppie mee.

Score:

81/100

Label:

Metalville Records, 2021

Tracklisting:

 1. Back For No Good
 2. Deceived By Paradise
 3. Populate. Deleat. Repeat.
 4. Renegade
 5. Half A Century
 6. Infinite End
 7. Truthh In Between
 8. Jailpit
 9. I’m Not Gonna Stop
 10. The Plague
 11. (Un)certain Crimes
 12. Never Satisfied
 13. The Last Suffer

Line-up:

 • Ricky Wagner – Zang, gitaar
 • Heiko Musolf – Gitaar, achtergrondvocalen
 • Bjarne Otto – Basgitaar, achtergrondvocalen
 • Bastian Santen  – Dums, achtergrondvocalen

Links: