Reverence – When Darkness Calls

Reverence – When Darkness Calls

Razar Ice Records, 2012

Liefhebbers van onversneden US heavy metal opgelet. When Darkness Calls roept u. Reverence organiseert de lokroep. Reverence? Ja, Reverence. Bestaat uit een aantal, in de scene, oude bekenden. Bekendst is ex-Savatage drummer Steve Wacholz. Ander sterk punt van de band is zanger Todd Michael Hall die ook bij Jack Starr zingt. Zijn stemgeluid kan je met enige fantasie vergelijken met die van Midnight (Crimson Glory) en Tobias Sammet.

Verwacht geen nieuwigheden. When Darkness Calls is een, onbewuste, ode aan bands als Judas Priest, Iced Earth, Savatage, Metal Church en Crimson Glory. Een hele goede ode, dat zeker. De elf tracks zitten kundig in elkaar, hebben een hoog tempo en staan bol van refreinen die je de eerste keer al kan meebrullen. Gave solo’s ook. Check Phantom Road maar eens.

Nee, origineel is het allerminst. De uitvoering, het enthousiasme en de professionaliteit maken dat ruimschoots goed. After The Leaves Have Fallen is mij een te gezochte “ballad” en de teksten zijn over de gehele linie zijn wel erg simplistisch. Daar tegenover staat dat nummers als Too Late, Revoluton Rising en het eerder genoemde Phantom Road wel erg goed zijn. Eén van de sterkere traditionele metalplaten van 2012 als je het mij vraagt.

Tracklisting:
rev200

 1. When Darkness Calls
 2. Bleed For Me
 3. Phantom Road
 4. Devil In Disguise
 5. Too Late
 6. Gatekeeper
 7. The Price You Pay
 8. Monster
 9. Revolution Rising
 10. After The Leaves Have Fallen
 11. Vengeance Is Mine

Line-up:

 • Todd Michael Hall – zang
 • Bryan Holland – gitaar
 • Steve Wacholz – drums
 • Frank Saparti – bas
 • Pete Rossi – gitaar

Links: