Retribution – I Am The Ghost Of My Past

Het Nederlandse Retribution bracht in 2005 zijn eerste EP uit, twee jaar later volgde er nog één en pas in 2009 verscheen het debuutalbum C.H.A.O.S. Daarna duurt het maar liefst tien jaar voordat de opvolger daarvan uitkomt. De band geeft als reden voor deze lange tijdspanne dat er in 2013 al is gestart met de opnames maar dat Retribution zijn publiek alleen het allerbeste wil bieden.

Retribution presenteert zichzelf als een black/thrash band. Wat mij betreft is de black ver te zoeken. Wat overblijft is een knetterende thrashband die het moet hebben van lekker fel vocaal geblaf, goede riffs en gierende solo’s. Precies zoals we het graag zien. Hier en daar wordt er gebruik gemaakt van samples en deze passen goed in de muziek. De groove ligt altijd op de loer zonder dat er aan agressie wordt ingeboet. Op tijd wordt er soms gas terug genomen om daarna weer volle bak vooruit te gaan. Het titelnummer spant daarin de kroon en met een diepe grunt tegen het einde is dit de luistertip geworden.

Het feit dat er lang aan dit album is gewerkt, is terug te horen aan het eindresultaat. Retribution weet hoe een goede thrashsong in elkaar steekt en door de goede productie (alle instrumenten zijn goed te horen, alleen staan de cimbalen iets te zacht in de mix, maar dat is een kwestie van smaak) onderscheidt de band zich van genregenoten. Het is te hopen dat Retribution mee mag profiteren van de opleving die thrash op dit moment doormaakt. Wat dat betreft komt dit album precies op tijd uit!

Score:

80/100

Tracklisting:

 1. King Of Oblivion
 2. Degeneration Protocol
 3. Sin By Sin
 4. Dystopia
 5. My Escape
 6. Within The Hourglass
 7. Shades Of Lunacy
 8. I Am The Ghost Of My Past
 9. Song Of Praise
 10. Obscure The Sky

Line-up:

 • Thie Thomsen – Vocalen, gitaar
 • Tom Bronneberg – Gitaar, achtergrondvocalen
 • Job Verdonschot – Basgitaar
 • Ferry Adams – Drums

Links: