René Aquarius – Blight

Ooit van René Aquarius gehoord? Nee, ik ook niet. Tot enkele weken geleden was hij een nobele, onbekende Nederlander, een NON. Via Dirk Serries kwam ik echter in aanraking met René zijn muzikale creaties en nu staat hier een review te lezen van de beste man. René is een “Research scientist at the department of Neurosurgery” in het Radboud UMC, een universitair medisch centrum in Nijmegen, en eerlijk gezegd hoor je dat wel in zijn creaties.

 

De “muziek” van René is namelijk een vrij vormeloze beleving die je niet al te conventioneel moet proberen te beleven. Je moet het over je heen laten komen. De Sjamaanse/Brahmaanse/Vedische klanken en diepgaande drones, in combinatie met machinale frequenties uit de kelder (ik stel het even heel erg cru en plastisch voor)  verworden tot schepsels met een zekere trance, die ongrijpbaar inwerken om onderliggende systemen binnen je eigen lichaam. Het is geen fysieke ervaring, want dansen of bewegingen maken horen niet in dit plaatje thuis. Overgaan tot dromen, of schokkende en ongecontroleerde bewegingen maken, naar aanleiding van relaxatie of extase, des te meer. Ook de drones en drukkende ambient spelen hun rol trouwens, in deze  onderhuidse geluidsdrager.

Verder ga ik er niet te veel woorden aan besteden, want ik wil dit niet te veel invullen voor jullie. Neem het zelf eens ter gehore. Een score is irrelevant.

 

Label:r-9214793-1476798597-4824-png

Utech Records, 2016

Tracklisting:

  1. I
  2. II
  3. III
  4. IV
  5. V
  6. VI
  7. VII
  8. VIII

Line-up:

  • René Aquarius

Links: