Regurgitate – Deviant

Regurgitate – Deviant

Blijft een lastig klusje, een review schrijven over bands als Regurgitate. Want wat moet je schrijven over zo’n band? Een introductie lijkt me overbodig, dit zijn de goden van de grindcore, zonder twijfel. De band begon ooit als een project waar alleen maar opgenomen zou worden. Intussen is het project een uit de hand gelopen grap geworden en heeft zich ontwikkeld tot één van de meest efficiënt werkende bands in de grindcore scene. De band heeft het afgelopen jaar drie volledige Europese tours gedaan (met onder andere de Nederlandse bands Suppository en Bile), en co-headlinede de prestigieuze festivals Obscene Extreme en Fuck The Commerce. En de enorme berg aan releases die de band achter de rug heeft presenteren stuk voor stuk allemaal een knallend staaltje van vakgrindschap!

Regurgitate - Deviant
Dit geweldige schijfje is opgenomen onderleiding van Mieszko Talarczyk bekend Nasum en Genocide Superstars in de Soundlab Studios en is gemastered door Scott Hull die bekend is voor zijn werk van Agoraphobic Nosebleed en Pig Destroyer. En dit betekend een haarscherpe en glasheldere productie. Iets wat een CD als deze totaal tot zijn recht laat komen, er blijft geen detail onopgemerkt en het beukt er lekker hard op los.

En tja, over de muziek hoef ik weinig woorden vuil te maken. Eigenlijk voldoe ik alleen al door te zeggen dat deze CD hoog in mijn jaarlijst 2003 zal eindigen. De band bewijst precies op een meesterkijk overtuigende wijze wat ze kunnen en waartoe ze in staat zijn. En laat ook nog eens zien dat ze de naam ‘Gods Of Grind’ meer dan waardig zijn. De CD schiet af met een gaaf intro in het nummer “Drowning In Filth”, en dat is ook eigenlijk wat er daarna gebeurt. De hele CD laat je echt verzuipen in ranzigheid. De snelheid laat het pleister van de muren afbladderen, de stem geeft je net dat duwtje in de rug voor een kotsbui en het overdonderende totaal geluid laat nu dan toch echt je buren verhuizen. De trend van het eerste nummer wordt doorgezet en laat je niet één moment tot rust komen, als een zinderende onderhuidse ziekte…

“Embrace Obscenity And Kiss The Euption Of Destruction”

Tracks:

1 Drowning in filth
2 Embrace obscenity and kiss the eruption of destruction
3 Seal your doom
4 Grotesque anoplasty
5 Blind fiends of chaos
6 Visions of sodomy
7 Severe necrotic manifesto
8 Annihilation meets depravation
9 Amphigory
10 Screams of death your god won’t hear
11 Reeking hellhole
12 Lethean sleep
13 Waging war on benevolence
14 Exterminate the virtuous
  15 Alone in oblivion
16 Deviant malpractice
17 The ultimate enslavement
18 Systematic demoralization
19 Unfed
20 Manipulation reigns supreme
21 Charred remains (Unseen Terror)
22 Crossed out existance
23 Vice and iniquity
24 Lobotochrist
25 Twisted rhymes of perversion
26 Depopulation of the human race
27 Life falls before our feet

Links:
band: http://www.regurgitate.net
label: http://www.relapse.com