Red Vultures – Damn Pretty

Red Vultures – Damn Pretty
Selfie Records, 2015

Stevige rock uit ons eigen kikkerlandje. Red Vultures is een samenwerking van leden van Within Temptation, My Favorite Scar, Heideroosjes en Vals Licht. Na de EP Dirty Cash is het nu de tijd voor een langspeler getiteld Damn Pretty.

De muziek van Red Vultures doet me meer dan eens denken aan Foo Fighters, met het verschil dat de Nederlanders meer melodieën toegevoegd hebben aan hun album. Zanger Ton de Bruin heeft een stem die zich uitstekend leent voor de stevige rock die we op Damn Pretty voorgeschoteld krijgen. De elf tracks laten stuk voor stuk horen dat de bandleden al de nodige ervaring hebben in het maken van muziek. De nummers zitten goed in elkaar en zijn ook goed geproduceerd. Resultaat is zo’n veertig minuten lang lekker in het gehoor liggende en al snel mee te zingen stevige rock. Het is eigenlijk een kwestie van afwachten tot een zender als 3FM deze roodkopgieren in hun vizier gaan krijgen. Nummers als The Sound Of The Homeless Man, Slave of Sharks hebben goede kans om aan te slaan bij het grote publiek.

Hoewel voor de die hard Zware Metalen-bezoeker waarschijnlijk niet echt interessant, zou het mij niet verbazen als we nog meer gaan horen van Red Vultures. Heb je geen moeite met een portie rock zoals Foo Fighters of Queens Of The Stone Age ten gehore brengen, is Damn Pretty zeker de moeite waard om eens te beluisteren.

Tracklisting:
 Red Vultures - Damn Pretty

 1. The Sound Of The Homeless Man
 2. Slave
 3. New York
 4. Waiting
 5. Beam It Up
 6. Sharks
 7. Long Gone Enemy
 8. Feet On The Ground
 9. Man In A Tree
 10. Beautiful Nails
 11. Jane

Line-up:

 • Tony de Bruijn – Zang & Gitaar
 • Frank Kleuskens – Gitaar
 • Patrick de Kok – Bas
 • Mike Coolen – Drums

Links: