Reaper – An Atheist Monument

Reaper – An Atheist Monument
Massacre Records, 2014

Al dertig jaar in de business, maar nog geen handvol releases voortgebracht. De Duitsers van Reaper doen het. An Atheist Monument is pas het vierde album. Duitse powermetal op heavy metalgrondslag, An Atheist Monument staat er bol van. Vergelijk het met een cocktail van de oude, minder georkestreerde, Blind Guardian en Iron Maiden met een schreeuwlelijkerd achter de microfoon. Ook de niet ingevoerde luisteraar weet genoeg.

Bij Reaper vallen een aantal zaken op. Positief is het heldere geluid, de fijne gitaarleads en het degelijke songmateriaal. Dat zou een dijk van een album opleveren, ware het niet dat de band een zanger in huis heeft die bij mij de nekharen doen rijzen. Alle lol vergaat me wanneer hij zijn scheur opentrekt. Neem daarbij dat An Atheist Monument een behoorlijk forse speelduur heeft en je kan je een voorstelling maken in welke gemoedstoestand ik verkeerde terwijl ik van dit album verslag deed….

Dan ben je al dertig jaar onderweg als band. Dan zie je vergelijkbare acts die het wel maken. Dan ga je toch bij jezelf te rade? Blijkbaar niet. Reaper maakt onverdroten meer dan een uur Duitse degelijkheid vol. Hoewel nergens slecht, wordt het nergens monumentaal. De vierde langspeler van Reaper zal slechts bij de verstokte fan aftrek vinden. En die zitten denk ik met name in Duitsland.

Tracklisting:
reaper

 1. Hetoimasia
 2. Realms Of Chaos
 3. Of Sheep And Shepherds
 4. Horse Brigade
 5. Hail The New Age
 6. Voice Within
 7. 1943
 8. Well Of Poison
 9. Taste My Revenge
 10. Ship Of Fools
 11. Fields Of Joy
 12. La Tristesse

Line-up:

 • Daniel Zimmermann – zang, gitaar
 • Benjamin “Benni” Lodewig – gitaar
 • Matthias “Mäfju” Kraft – bas
 • Jan Breede – drums

Links: