Razend – White Goat II

In de jaren ’90 bracht het Tilburgse Acrostichon twee platen lekkere smerige deathmetal uit. In 1995 viel het doek, om in 2009 weer gehesen te worden, zonder dat dat (afgezien van een live-album) tot nieuw plaatwerk leidde. Ondertussen richtten enkelen uit het Acrostichon-kamp in 1998 Outburst op, dat drie platen melodieuze death/thrashmetal op de wereld losliet. In 2012 vertrokken er wat leden en de overgebleven muzikanten besloten onder de naam Razend verder te gaan met zangeres Corinne van den Brand van… Acrostichon. En zo is het cirkeltje weer rond.

Razend is het resultaat van de evolutie van de deathmetal van Acrostichon en de death/thrash van Outburst tot furieuze thrashmetal. White Goat II is de debuutplaat van het gezelschap. Feitelijk is dit – alsof het allemaal nog niet ingewikkeld genoeg is – een EP met zeven nummers. Maar door er de vijf tracks van de demo White Goat aan toe te voegen, is er sprake van een volwaardige plaat met de terechte toevoeging ‘II’.

En dan nu de muziek! Die is dik in orde. Van den Brand heeft een lekkere strot en een pittige uitstraling. De jaren ’80 vieren hoogtij op dit plaatje, waar Nuclear Assault in de verte te horen is. De vier heren achter Van den Brand weten duidelijk van wanten. Het enthousiasme spat er aan alle kanten vanaf. Origineel is het allemaal niet, lekker wel. We hebben hier te maken met een stel muzikanten die op een zekere leeftijd is gekomen en gewoon lekker ongedwongen muziek wil maken zonder al teveel pretenties te hebben. Meegenieten en blij zijn dat dit nog kan dus.

Label:razend-white-goat-ii

Eigen beheer, 2016

Tracklisting:

 1. Girl in the Mirror
 2. Wingless
 3. Boktor of Horror
 4. Time
 5. FYAG
 6. The Promise of Hope
 7. Substantia Nigra
 8. I Know
 9. Pain of Loss
 10. Stop Pressuring Me
 11. No Cure for Dementia
 12. You and I as One

Line-up:

 • Corinne van den Brand – Vocalen
 • Arvid Kuipers – Gitaar
 • Jos van den Brand – Gitaar
 • Tijn van der Vloet – Bas
 • Tim Verheijden – Drums

Links:

Score: 80/100