Raven Woods – Enfeebling the Throne

Raven Woods – Enfeebling the Throne
Code666, 2011

Raven Woords is een Turkse death metal-band die in 2006 zijn debuut uitbracht en positieve commentaren ontving. Geen technische overdaad hier maar een evenwicht tussen melodie en agressie.

Op Enfeebling the Throne gaat het er nog steviger aan toe dan voorheen. Qua agressie komt het stilaan op het niveau Impious, afgezien van de veel melodischer aanpak dan. Turkije heeft het voordeel (net als Egypte) van een bepaalde klankkleur en een breed instrumentarium te beschikken, waarvan Raven Woods dankbaar gebruik maakt. Bij fans van Nile en Behemoth doet het zeker een belletje rinkelen. Raven Woods stelt deze melodieën echter veel centraler dan die andere bands en laat ze zelfs de basis zijn van enkele nummers. Dat leidt ook tot herkenbare nummers die niet drijven op ongebrijdelde wilddoenerij maar een structuur kennen, uitgewerkt met in de eerste plaats veel thrash en aansluitend ook death en black metal. Hiermee volgen ze veeleer het voorbeeld van hun Griekse collega’s dan hun Amerikaanse. Op het einde van de plaat gaat het zelfs de emotionele kant op met Stay en The Grey Cold Shade en toont Raven Woods dat ze niet voor één gat te vangen zijn.

Geslaagde plaat voor liefhebbers van melodieuze “extreme” metal met een zwoele bijklank. Wie niet per se kickt op brutal en aggressief materiaal kan dit hoog in zijn lijst zetten. Ik hou het vooralsnog nog bij “aangename plaat”.

Tracklisting:

Raven Woods

 1. Zâhir & Bâtin
 2. Enfeebling The Throne
 3. Breathless Solace
 4. Ecstasy Through Carnage
 5. Torture Palace
 6. Upheaven – Subterranean
 7. Inward Massacre
 8. Stay
 9. The Grey Cold Shade
 10. The Fading Trace
 11. Azab-I Mukaddes

Line-up:

 • Kaan Koyuncu – Vocals
 • Cihan Engin – Guitars
 • Emre Üren – Guitars
 • Ozan Yildirim – Bass
 • Semih Örnek – Drums

Links: