Raunchy – Death Pop Romance

Raunchy – Death Pop Romance
Lifeforce – 2006

De afgelopen jaren zijn enkele Lifeforce-bands weggelopen naar grotere labels als Roadrunner (Caliban) en Metal Blade (Heaven Shall Burn). Raunchy bewandelt de omgekeerde weg. Na in 2002 en 2004 albums uitgebracht te hebben via Nuclear Blast verschijnt Death Pop Romance nu dus via Lifeforce Records. Toch is dit wel mijn eerste kennismaking met deze band uit Denemarken met de toch wel vreemde bandnaam.

Muzikaal valt Raunchy te omschrijven als een mix tussen machinaal en modern klinkende bands als Strapping Young Lad en Fear Factory enerzijds en meer traditionele (uiteraard Scandinavische) metal als In Flames en Soilwork. Het resultaat wordt door henzelf (of in ieder geval door de platenmaatschappij) omschreven als ‘Futuristic Hybrid Metal’. Het wiel wordt echter allesbehalve opnieuw uitgevonden. De muziek op dit album is namelijk erg gemakkelijk in het gehoor liggend en vertrouwt op vertrouwde principes. Hier is op zich natuurlijk niets mis mee, zolang het maar goed klinkt.

Death Pop Romance klinkt gelukkig ook behoorlijk goed, mede vanwege de uitstekende productie. Toch lijkt het vuur wel een beetje te ontbreken bij deze jongens. Het album kabbelt rustig voorbij en de songs slagen er niet echt in om te blijven hangen. Toch is dit zeker geen slecht album, voor de liefhebbers van hierboven genoemde invloeden kan dit een erg interessante schijf zijn. Ik mis alleen net dat beetje extra waardoor de band echt boven de concurrentie uitspringt; wellicht dat Nuclear Blast hier ook zo over dacht.

Raunchy - Death Pop RomanceTracklist:

 1. This legend forever
 2. Abandon your hope
 3. Phantoms
 4. The curse of bravery
 5. Remembrance
 6. Live the myth
 7. City of hurt
 8. Persistence
 9. The velvet remains
 10. Farewell to devotion

Line-up:

 • Kasper Thomsen – vocals
 • Jeppe Christensen – keys/vocals
 • Lars Christensen – guitar
 • Jesper Tilsted – guitar
 • Jesper Kvist – bass
 • MortenToft Hansen – drums

Links: