Raging Speedhorn – We will be dead tomorrow

Raging Speedhorn – We will be dead tomorrow

Een snoeiharde hardcore band in de stijl van Pantera en Machine Head. Deze band heeft twee leadzangers, maar ik moet zeggen dat als ik het niet geweten had, had ik het hoogstwaarschijnlijk niet gehoord. Maar goed niet getreurd want brullen doen ze dus wel als de beste de heren. Als je dacht dat zangers niet meer gemaakt werden in de stijl van Phil Anselmo (Pantera), wrong! Wel dus.

Tracklisting
1. The Hate Song
2. Scrapin’ The Resin
3. Me And You Man
4. Scaramanga
5. Chronic Youth
6. Iron Cobra
7. Heartbreaker
8. Fuck The Voodooman
9. Spitting Blood
10. Welcome To Shitsville
11. Ride With The Devil

Beuken doet deze band zeker, het tempo ligt lekker hoog en goed zwaar. En met nummers als “the hate song”, “Spitting blood” en “welcome to shitsville” staan de nummers bol van vuurspugerij, agressie, verontwaardiging en meer wereldse ellende. De productie is van hoog niveau, maar goed daar hebben ook wel wat bekende namen aan gewerkt (o.a. van Biohazard en QUeens of the Stone age). Alles is goed in balans. Drums, brulboeien, gitaren en bass zijn lekker op elkaar afgestemd.

Persoonlijk vindt de CD over de gehele linie wat vlak. De CD is heel recht toe recht aan. Ik vermoed dat dat bewust gedaan is. Geen poeha, samples en/of truuks. Inpluggen en beuken maar. Na zeven of acht nummers gaat het mij wel wat vervelen. Ik weet echter zeker dat de hardcore beukers die zich vol overgave de moshpit in storten hier een band hebben die ze niet links mogen laten liggen.

Line up:
Frank Regan – Vocals
John Loughlin – Vocals
Gareth Smith – Guitar
Darren Smith – Bass
Tony Loughlin – Guitar
Gordon Morison – Drums

http://www.ragingspeedhorn.co.uk/

(Mocht je vinden dat de band zich te serieus neemt, vergeet dan niet het laatste nummer helemaal af te luisteren. Na 19 minuten krijg je nog een leuke Arnold Schwarzenegger imatatie en meer onzin om je oren.)