RAGE – Unity

Rage – Unity


Een driemansformatie waarvan een europeaan, een rus en amerikaan de bezetting vormen. Da’s op zich al bijzonder te noemen. Zeker als je nagaat dat deze band in ’86 al opgericht is. Deze vanuit duitsland opererende band maakt op het eerste gehoor niet echt bijzondere muziek, maar aan de andere kant wel erg proffesioneel en moeilijk te plaatsen. Ik hoor klassieke metal invloeden, maar aan de andere kant ook powermetal en soms zelfs punkachtige invloeden.

Veel invloeden op deze CD dus. Gelukkig blijft de hele CD wel lekker krachtig en verzand het niet in nodeloze expirimenten. Namen als Pantera, Symphony X en Gamma Ray klinken door mijn hoofd.

[b]Tracklisting[/b]
[img]http://www.zwaremetalen.com/image/RAGE.jpg[/img] 01-All I want
02-Insanity
03-Down
04-Set this world on fire
05-Dies Irae
06-World of pain
07-Shadows
08-Living my dream
09-Seven deadly sins
10-You want it, you’ll get it
11-Unity

Krachtige nummers, met vette rifjes en veel dubbele basswerk. Veel gitaar, weinig toetsen. Dit alleen al zorgt voor een lekkere stevige luisterbare CD met pakkende refreinen.

De zang was ik op eerste gehoor niet echt wegvan, maar de meerstemmige en zeer melodieuze refreinen maken het toch wel weer heel aangenaam. Eigenlijk was ik eral heel snel aan gewend, waarschijnlijk omdat het allemaal gewoon goed in elkaar zit.

Het instrumentarium is van hoog niveau. Goede gitaarpartijen, hier en daar echt een goede originele solo, niet van dat standaard rag of pielwerk, maar mooie goed in de melodie passende solo’s. De riffs zijn ook niet van de lucht, af en toe wordt er leuk met stereo effecten gewerkt.

Een totaal van maar liefst 11 nummers. Waarvan ik een paar nummers wil uitlichten. Nummer 5 bijvoorbeeld “Dies Irea” met een heus koor erin dat echt heel subtiel in het geheel past zonder over te hellen naar Gothic-achtige bandjes. Ook hier is de sol die zonder backgroundgitaarpartijen gespeeld wordt echt een must voor de gitaarfreak. Ook de afsluiter “Unity” dat ruim 7 minuten duurt is een heerlijk instrumentaal nummer en wederom een must voor iedere gitarist.

Een heel goede en proffesionele CD dus. Missschien niet te vernieuwend, maar wel de moeite waard. Laten we het gewoon ouderwetse metal met de kwaliteit van nu noemen, uitzonderlijke kwaliteit wel te verstaan.

Line up:
Peavy Wagner – Bass, vocals
Victor Smolski – Guitars
Mik Terrana – Drums

[url=http://www.rage-on.de/]Rage Website[/url]

De CD komt uit op 13 mei via SPV