Pyromancy – From the Source

Een cassette uitbrengen op een underground label en verder geen sociale media hebben, kan dat nog in 2022? Nee. Maar From The Source van het Italiaanse Pyromancy is dan ook een album van 3 december 2021. Een onbekend gezelschap crusties is hier aan het werk om een echo na te bootsen van de eerste golf van black metal uitgebracht via War Productions uit Portugal.

De intro van twee minuten voegt niks toe, maar daarna valt de band in met opvallend fris geproduceerde crust. Het basgeluid valt gelijk op omdat het klinkt alsof de snaren van ijzer met zeepsop zijn gemaakt. Het valt vooral op in de snellere stukken. De vocalen zijn crusty als een pizza, met een vrij lage intonatie. De vocalist heeft een prima gevoel voor timing en ritmes. Hij wordt geholpen door drums die niet van de standaardpatronen afwijken. Voortvarend blast de man zich door de tracks heen. De gitaren staan versterkt opgesteld. Ze mogen zelfs wat melodie brengen, al is dat eerder de uitzondering op de regel. Tijdens de ‘breakdown’ van Kill, Murder, Bloodshed komt de band met een frisse wind om de luisteraar scherp te houden. De gitaar houdt even halve noten aan, wat de tekst Kill, Murder, Bloodshed extra benadrukt. Ook op het einde van de track komt dat nog even terug. Torching The Horned Victory (wat het maar moge betekenen) brengt agressie, maar door de lichtvoetige drums is het zo lief verpakt dat je er bijna op wil dansen. Daar is niks mis mee trouwens! Het is zonde dat de band ook op het einde van de EP nog eens een veel te lange outro toevoegt, want zeg nou zelf, wie heeft er behoefte om ruis te luisteren?

Vuig en ondergronds zijn de kernwoorden. Het valt op dat From The Source een frontale crustaanval inzet. Het is echter niet alleen maar dom raggen. De band bouwt af en toe een momentje in om even wat meer melodie of rust in te zetten. Pyromancy slaagt er zo in om aardig interessante nummers te schrijven. From The Source mag dan grotendeels ongecompliceerde crust zijn, er zit wat ontluikende creativiteit in deze band. En dat is best schattig eigenlijk.

Label:

War Productions, 2022

Tracklisting:

  1. Channeling the Opening Blaze
  2. Inverted Creation
  3. Blacksky Pyre
  4. Aeon Eclipse, Sacrifice
  5. Breathing Sparks
  6. Kill, Murder, Bloodshed
  7. Cosmic Hell
  8. Torching the Horned Victory
  9. Channeling the Closing Blaze

Line-up:

  • ?

Link: