Putrevore – Tentacles Of Horror

Putrevore – Tentacles Of Horror
Xtreem Music, 2015

Rogga returns! Onze lievelingszweed is actief dit jaar en produceert er voor de derde keer eentje met zijn Spaanse makker David Sanchez Gonzalez. Die ken je van zijn gutturale werkzaamheden bij Avulsed en Christ Denied.

<Waar voor te vrezen viel, wordt waar: na The Grotesquery , Bone Gnawer, Down Among The Dead Men, Necrogod, Echelon en Revolting is de inspiratiebron voor dit jaar merkbaar opgedroogd. Rogga’s rifftank buldert nog wel in een bloedrijke en diepe tuning, hetgene dat buldert is gewoon dor gedonder. Erger nog is het voortdurend wederkerende stramien: eerst een kaarsrecht kasseipavement met hobbelende basdrums, daarna steevast dezelfde (echt noot voor noot, ritme per ritme) polkariff en nadien een volgende strook overkookt riffbeslag met enkele nootjes lead. Dat mengelt ‘ie er elke keer aan een obstinaat mid tempo doorheen. Juist de rotssmeltende gutturals die als slokkende sinkholes nog meer diepte scheppen stelt het voorspelbaarheidsgevoel nog enkele traks uit. Uitstel, later treedt het onvermijdelijk in.

Zelfs bij Rogga is het dus een keertje op, hoe hard hij het ook probeert te camoufleren met die verzengende bloedbaansound en de loodgorgel van David. Veel gedonder, weinig wonder.  Of met een beeld op de hoes: luidruchtig en vervaarlijk spartelende tentakels, zonder horror.

  1. Putrevore - Tentacles of HorrorThese Caverns Breed Filth
  2. Unspeakable Madness Beckans
  3. Gable Window Portal Pt. I
  4. Gable Window Portal Pt. II
  5. Through The Vortex Of Aeons Past
  6. The Rotten Crawls On
  7. Hyperborean Dreams
  8. A Maw Surrounded By Tentacles

Line-up:

  • Rogga Johansson – Gitaar, Basgitaar
  • David ‘Dave Rotten’ Sanchez Gonzalez – Zang

Links: