Broken Teeth – At Peace Amongst Chaos

Broken Teeth, een goede naam voor een hardcoreband lijkt me. Deze youngsters zijn debuterende Britten, uit Manchester, en krijgen meteen de kans om via Nuclear Blast een doorbraak te forceren. Altijd de vraag wat er aan de hand is bij een dergelijk voorval. Hier is het antwoord.

Nuclear Blast is op zoek naar een nieuwe Terror, een Europese metalcoreband van het kaliber Merauder; toen metalcore nog iets anders was dan groovy, wannabe melodeath. Broken Teeth heeft veel geleerd van Terror (samen op tournee gegaan) en deze band is evenmin vies van NY hardcore en midtempo breakdown “speelelementen”. Gooi daarbij nog wat oldschool crossover thrashversnellinkjes en je hebt een hybride die heel wat fans moet kunnen binnenhalen, mits de promomachine op volle toeren draait.

Voor mij is het geen blijver en wel hierom: geen killer nummers. Ze hebben wel de ingrediënten, maar het recept leidt niet tot memorabele nummers. De tracks zijn ook vrij lang en niet compact genoeg naar hardcorenormen, althans voor deze metalhead. Dan sponsor ik toch liever die andere oldschool jonkies die Nuclear Blast zo graag wil pushen (Lost Society).

broken-teeth-hc-at-peace-amongst-chaos-artwork

Label:
Nuclear Blast, 2016

Tracklisting:

 1. Take me away
 2. Leach regress to snake
 3. Stomp to dust
 4. At peace amongst chaos
 5. Witness of destruction
 6. Nothing like you
 7. Show no mercy
 8. Lose my grip
 9. Prove you wrong
 10. Riot of the mind

Line-up:

 • Dale Graham – Keel
 • Adam Kelly – Drums
 • Dave Egan – Gitaar
 • Matt Weston – Gitaar
 • Nial Moran – Bas

Links:

Score: 73/100