Pù – Tunguska: Last Transmission

De titel van de EP van het Franse duo verwijst zonder twijfel naar het Toengoeska event. In 1908 ontdekte men kilometers ver afgebroken bomen in Siberië. Oorzaak: waarschijnlijk een meteoriet die voor impact met de aarde ontplofte boven het gelukkig onbewoonde gebied in Rusland. Slachtoffers: geen. probeert in vier nummers de sfeer na dit historisch voorval te bekomen. De ontploffing zelf is nergens te bespeuren.

breit ambient veldopnames en rustige, uitgeklede post-rock naadloos aan elkaar in een lapje van achttien minuten, culminerend in het laatste van de vier nummers op deze EP: Eastern Western. Russische radiotransmissies, huilende wind en onheilspellende synths wisselen af met simpele post-rock. Alle instrumenten – zowaar ook viool – werken elk op hun eigen terrein om de juiste sfeer te creëren. Melodie en melancholie gaan hand in hand, er wordt van het ene arpeggio naar het volgende gesprongen.

Deze ietwat apocalyptische EP is tot op heden nog het enige wapenfeit van dit Franse paar. Maar gezien beide heren aan de andere kant van het land wonen en deze EP grotendeels via e-mail geschreven is, zal het waarschijnlijk nog even wachten zijn op de opvolger. Ook het feit dat de opbrengst van Tunguska: Last Transmission wat tegenvalt (ze hebben er al een blikje bier mee kunnen kopen) zal hiertoe bijdragen.

Label:

Atypeek Music, 2017

Tracklisting:

  1. Radio Prologue
  2. Tunguska: Last Transmission
  3. Disturbances
  4. Eastern Western

Line-up:

  • Sébastien Bugeat
  • Arnaud Dubergier

 Links: