Psygnosis – Human Be[ing]

Psygnosis – Human Be[ing]
Eigen Beheer, 2014

Frankrijk heeft een waaier aan industriële bands voortgebracht de laatste 15 jaar. Van Sideblast tot Sybreed en alles daartussen. Moderne metal die best wel stevig in elkaar werd geknutseld. Psygnosis koppelt zijn wagonnetje aan de industriële trein, voor de tweede keer.

Wat Psygnosis brengt is geen evidente muziek. De typische wall of sound die veel Franse bands aanhouden (denk Dylath-Leen) wordt ondergebracht in lange nummers die een groot verloop en verval kennen, tot daar is het “traditioneel”. Psygnosis doet er alleen een grote portie sludge en hardcore bij, met de nodige breakdowns, slam en schreeuwbuien. De mix is niet voor de hand liggend en er wordt dan ook veel aandacht besteed aan de overgangen tussen industrial deathmetal , progressieve deathcore en melodische metalcore. Ik heb het vooral voor de stuwende Scarve-passages waar geen speld tussen te krijgen valt en minder voor de djenterige core, maar op zich is het al bijzonder dat beiden te verzoenen zijn. Maf zelfs.

Dit is spul voor mensen die niet weten wat opzetten en het graag breed houden. Avontuurlijk en progressief, zowel omwille van de diversiteit als op inhoudelijk vlak. Het is wel wennen, ik ben het nog steeds niet gewoon.

Tracklisting:
Psygnosis

 1. Phrase 6
 2. Resurrection
 3. Lost in Oblivion
 4. Sil?nt
 5. Sil?nt part.2
 6. ?rowning
 7. Hurricane

Line-up:

 • Remi Vanhove. – Gitaar, drumprogrammering
 • Jeremy Tissier. – Bas
 • Anthony Mouchet. – Gitaar
 • Yohan Oscar. – Zang

Links: