Psygnosis – Anti-Sublime

Psygnosis – Anti-Sublime
Eigen Beheer, 2012

Het Franse Psygnosis doet er alles aan om met Anti-Sublime een mooi debuut af te leveren. Prima artwork die past in het imago van een progressief-industriële death metal-band. Een mooie digi doet me met plezier beginnen aan deze review. Tot de muziek begint.

Origineel is het wel, dit Anti-Sublime. Subliem is het echter niet. Het openingsnummer bijvoorbeeld, is een duel tussen een screamo-zanger en een brute death metal-grunter, een duel tussen Morbid Angel en The Number Twelve Looks Like You, ook muzikaal. Compression, nummer twee, is een toonbeeld van generische death metal, met een simpele riff en een rikketikkende trigger die moet doorgaan voor drum. Er komt zelfs een heuse computerdrumsolo aan te pas, met op de achtergrond dronkemansgezang. Daarna een break en wat technische slaggitaren, wat dynamische ritmes en een herhaling van al het voorgaande. Kop noch staart krijg ik eraan. FIIIX is dan weer een puur nu metal-nummer met een industriële onderstroom, waar helaas zeer breekbaar (vals dus) gezongen wordt gedurende de laatste twee minuten. Daarna een ambienterig vullertje met Default Dysfunction, waar het Engels met een zwaar accent nog eens poëtisch gebracht wordt in een langdradige tekst.

Liquid Nebula is al niet veel beter, daar is de cleane zang zo onvast dat het haast psychedelisch wordt. Wat erg eigenlijk… Het zag er nochtans mooi uit met prima artwork, helaas is het beneden alle peil. Dat sommigen dit durven te vergelijken met Gojira is pure waanzin.

Tracklisting:
Psygnosis

 1. Phrase 2.11
 2. Compression
 3. FIIIX
 4. Default Dysfunction
 5. Wake Up
 6. Liquid Nebuula

Line-up:

 • Jérémy Tissier – Bass
 • Raphaël Verguin – Cello
 • Anthony Mouchet – Guitars
 • Rémi Vanhove – Guitars, Vocals (backing), Samples, Drumprogramming
 • Yohan Oscar – Vocals

Links: