Prong – Zero Days

Tommy Victor heeft het er maar druk mee. Speelde hij eerder dit jaar nog mee op het nieuwe album van Danzig, verschijnt nu, voor het vierde jaar op rij, een nieuw Prong-album. Zero Days is de titel en net als de voorgaande albums krijgen we weer een mengeling van industrial, thrash en groove voorgeschoteld.

Hoogtepunt van Zero Days is voor mij het nummer Divide And Conquer. Een nummer in de lijn van Snap Your Fingers, Snap Your Neck, Revenge … Best Served Cold en Remove, Seperate Self. Lekkere, aanstekelijke riffs en een goed mee te brullen refrein dus, waar een grote dosis energie in verwerkt is. Sowieso is er aan energie geen gebrek in de muziek van Prong. Zelfs een loom en zwaar groovend nummer als Self Righteous Indignation weet energiek te klinken door de heerlijke bas, gecombineerd met de welbekende Victor-riffs.

Prong laat op Zero Days goed zijn diversiteit horen. Van zware groove tot opzwepende thrash, alles is voorzien van de typische Tommy Victor-riffs, waardoor je als luisteraar direct weet dat je naar Prong zit te luisteren.

Score:

80/100

Label:

Steamhammer/SPV, 2017

Tracklist:

 1. However It May End
 2. Zero Days
 3. Off the Grid
 4. Divide and Conquer
 5. Forced Into Tolerance
 6. Interbeing
 7. Blood Out of Stone
 8. Operation of the Moral Law
 9. The Whispers
 10. Self Righteous Indignation
 11. Rulers of the Collective
 12. Compulsive Future Projection
 13. Wasting of the Dawn
 14. Reasons to Be Fearful (bonus track)

Line-Up:

 • Tommy Victor – Gitaar, Zang
 • Mike Longworth – Bas
 • Art Cruz – Drums

Links:

Bewaren

Bewaren