Project Silence – 424

Project Silence – 424
Eigen Beheer, 2012

In Finland doen ze al langer aan industriële metal. Vele bands/projecten blijven echter lang verscholen voor de rest van Europa, zoals het beestige Turmion Kätilöt en Rammstein-kloon Ruoska. Project Silence is er ook zo eentje. Dit is hun tweede album.

Na een overbodige intro krijg je Pressure__Revolution, dat het midden houdt tussen het debuut van Pain en traditionele EBM, met een schreeuwende zanger en druk toetsenwerk dat dubbel gitaarwerk overdekt. Licht catchy maar vooral krachtig. Vervolgens is er het Kovenant-geval My Reality en een lekker uptempo kloppende Stardancer, waar ik zowaar wat … and Oceans in terugvind, met lekker heavy soleerwerk. Sky, Space and Twilight Zone is nog zo een opmerkelijk nummer. Eigenlijk is het een instrumentaal happy hardcore-liedje maar dan met onregelmatige beats. Volgende agressieve track is BEAST, waar snedig gitaarwerk samenvloeit met cybereffecten en vrij brute gruntzang. Hier bereikt 424 zijn energetische hoogtepunt. Everything is dan weer een nummer waar vooral Duitse industrial rock/metal-liefhebbers baat bij zullen hebben. Beetje poppy, catchy en meezingbaar.

Een diverse plaat dus, die vooral aanleunt tegen het latere werk van The Kovenant maar pas echt interessant wordt in de steviger nummers. Niet te versmaden bij een slok Red Bull.

Tracklisting:

ps-2012

 1. 424
 2. Pressure__Revolution
 3. Stardancer (Raven’s Whore)
 4. Keeper
 5. My Reality
 6. Alone (Crushed by Your Lies)
 7. Beast
 8. Sky, Space and Twilight Zone
 9. Cage of Hate
 10. Everything
 11. Outro

Line-up:

 • Delacroix – Vocals, programming, keyboards
 • Mr. Sanderz – Guitar
 • J – Guitar
 • Silve_R – Drums
 • Sturmpanzerjäger – Bass

Links: