Walter Fornication – On a Journey Through Time and Space

Wauw, dit ziet er vreemd uit. Op zich een hele prestatie om nog uit te blinken in “vreemdheid” anno 2017/2018 in het metalgenre, maar daar slaagt Walter Fornication zeer zeker in. Dit is een eenmansband uit Rotterdam, een project, dat debuteert met On a Journey Through Time and Space. Benieuwd!


Met alle respect, echt met alle respect, maar het gaat me niet lukken hier één ongenuanceerd positief woord over uit te brengen. Het is dan wel naar eigen zeggen futuristisch en sci-fi death metal, dan nog. Zelfs in de categorie avant-garde zou dit compleet afgekraakt worden. Dit On a Journey Through Time and Space klinkt als een melodoomdeath-demo van iemand die onder invloed van erg sterke weed (zie ook embleem van de band) Iron Maiden probeert na te spelen. Geen drie seconden aan een stuk wordt er binnen de maat gespeeld (er is geen maat!!), er is totaal geen samenspel en het klinkt allemaal extreem amateuristisch. Ik zou bijna gaan geloven dat het opzettelijk is. Als het namelijk niet zo is, dan zou ik durven zeggen dat ik het beter zou kunnen … met mijn piemel. En ook al heb ik een zeer krachtige en betrouwbare piemel, hij dient niet om gitaar mee te spelen.

Op History Misanthropy probeert Walter Fornication het op een andere manier, met industrial death metal (of iets in die aard) en het is wonderwel nog het beste nummer van de ganse plaat. Over de breedte is het echter niet normaal slecht. Echt waar, de kwaliteit van de video’s is meer dan prima, het artwork is OK, de teksten zijn goed … maar de muziek, de muziek is abominabel. Verschrikkelijk zelfs. Ik weet echt niet wat de bedoeling hier van is. Als het een poging is om eigenzinnig uit de hoek te komen, dan is dat gelukt. Alleen jammer dat On a Journey Through Time and Space compleet onbeluisterbaar geworden is doorheen het proces.

Walter Fornication heeft 104 vrienden op Facebook, 104 echte vrienden die hem steunen door dik en dik, no matter what (duidelijk). Dat is best aandoenlijk. Het versterkt mijn vertrouwen in de mensheid wel een beetje, moet ik eerlijk toegeven. Maar iemand moet het deze persoon vertellen: dit is echt slecht. Ofwel is de persoon achter Walter Fornication andersvalide. In dat geval wil ik me excuseren voor de harde woorden.

Score:

20/100

Label:

Eigen Beheer, 2017

Tracklisting:

 1. Intro: Trapped Inside a Black Hole
 2. This Perfect Day
 3. JC Denton
 4. The Dark Ages
 5. Assassin
 6. Mediacracy
 7. History Misanthropy
 8. A Lost Generation
 9. Feuer und Eis (Die Erschaffung der Welten)
 10. The Universe Is a Mystery
 11. Outro: The Alien Boogie

Line-up:

 • Walter Fornication

Links: