Profanum sampler 2002

Voor mij ligt een sampler cd van 2002 van Profanum Records, een mij totaal onbekend Portugees labeltje. Deze promo is een verzameling van de tapes “Inthyflesh – Onslaught against slavery”, “Inthyflesh – Ode Nacional” en “Acceptus Noctifer – Rehearsal tape 2002”, van eveneens Portugese bands.

Inthyflesh – Onslaught Against Slavery

Inthyflesh speelt rauwe black metal. Verwacht dus een pot lekker slecht geproduceerde muziek, waar de haat weer goed vanaf spat. OAS bevat slechts drie nummers die door middel van een intro/outro en twee interludio’s aan elkaar wordt geknoopt. De tussen stukjes bevatten niets meer dan samples van een één of andere middeleeuwse veldslag en voegen niets echt iets toe aan de rest van de tape. Dan de drie nummers zelf: die zijn zo slecht nog niet. Lekkere blackmetal met af en toe een hoempa hoempa tintje. Dus heerlijke muziek om een pit op te bouwen. De heren gooien d’r in iets minder dan elf minuten drie nummers door heen. Het outro is een leuk stukje gregoriaanse zang.

Inthyflesh – Ode Nacional

ON ligt in de zelfde lijn als OAS. Drie nummers die lekker beuken en samen net geen twaalf minuten klokken. Kortom Inthyflesh speelt leuke blackmetal die zeker eens het luisteren waard is.

[img]http://www.zwaremetalen.com/image/./inthy.jpg[/img]

Acceptus Noctifier – Rehearsal tape 2002

Acceptus Noctifier speelt, zoals was te verwachten, ook black metal. Deze band kan mij in ieder geval meer bekoren dan Inthyflesh en voor een rehearsal is de geluidskwaliteit zeer goed. Vijf nummers lang lekkere rouwe black metal, die een fijn ranzig duister gevoel bij mij weet op te wekken. Helaas is deze demo uitverkocht, want dit was toch wel de intresantste van de twee bands!

Een leuk promo cdeetje van dit portugese labeltje. De demo’s zijn bij de bands zelf (en natuurlijk ook bij Profanum) te bestellen. Het enige nadeel van deze cd is de tracks met twee seconden tussen pauze op de cd staan, iets dat vooral bij de eerste tape storend is, daar die in een stuk doorloopt.

[url=http://www.inthyflesh.pt.cx]Inthyflesh[/url]
Acceptus Noctifier heeft geen page.
[url=http://profanum.no.sapo.pt]Profanum Records[/url]