Prima-Nocte – Trapped Soul Trophy

Prima-Nocte – Trapped Soul Trophy
Eigen beheer, 2009

Goeie grutten… Prima-Nocte weet een eind bruut te zijn. Deze band bestaat al sinds 2000, maar vanwege vele wisselingen binnen de line-up en het op zoek zijn naar een geschikte stijl, komt negen jaar later het tweede werk uit (een demo niet meegerekend), tevens vijf jaar na het debuutalbum Aborted Divinity. Trapped Soul Trophy is een EP en blijkbaar heeft de band de brutal death metal gevonden.

En het werkt! We hebben hier de typische kenmerken: veel geblast, beukende bas, vlugge riffs en brute grunts die af en toe doen denken aan Frank Mullen van het grote Suffocation. Het is positief bevonden, deze mannen weten hoe het moet. De muziek heeft veel weg van Severe Torture, die andere Nederlandse brute band (achja, één van de…). Vooral afsluiter Cattle heeft er een handje van, met de aangename tempowisselingen en een iets grimmigere sfeer.

Verwacht hier niets anders dan brute death metal. Geen extreem zieke shit als Cephalotripsy, eerder het venijnige spul. Liefhebbers weten wat ze te doen staan.

Tracklisting:

  prima-nocte - trapped soul trophy

 1. Trapped Soul Trophy
 2. Prima-Nocte
 3. Somniferum
 4. The Conqueror Worm
 5. Demiurge
 6. Cattle

Line-up:

 • Jeroen van de Bilt – vocalen
 • Arjan Jansen – gitaar
 • Johnny Diepeveen – gitaar
 • Peter Dekker – bas
 • Erik Kwakernaak – drum

Links: