Prickrott – Total Fucking Meltdown

Prickrott – Total Fucking Meltdown
Eigen Beheer, 2009

Blijkbaar is Prickrott even grillig als het humeur van mijn vriendin, dus na de EP Hate United kon het de goede kant opgaan. De industrial blijft aanwezig, maar de uitvoering veranderde.

Want het is nog steeds ruizig en machinaal, maar niet zo furieus en impulsief meer. De productie is strakker, maar de sound is als vanouds primitief en ruw. Op vorig album was de drum(machine) nog grotendeels verantwoordelijk voor de tempobepaling en de gevoelsmatige beleving van de nummers, hier nemen de gitaren het over. Soms wat simplistisch eenvoudig, maar behoorlijk sfeervol en grimmig. De toetspartijen die sporadisch hoorbaar zijn zitten wel goed in de mix en bevorderen de duisternis in de muziek, vooral in het voorlaatste nummer Fenrir’s Revenge. De cover van Asmodeus is ook behoorlijk smakelijk.

Deze bende uit Twente doet het stilaan vrij aardig en hebben enkele degelijke nummers staan op deze plaat. Mijn luistertip is The Reign of the Technodemon, die me qua intro doet denken aan Horror van Rotterdam Terror Corpse. Industriële black metal met een primitieve sound en een creepy gevoel. Oja, deze kun je volledig downloaden van de MySpace.

Tracklisting:

  Prrrickrott

 1. Intro
 2. Mindfolter
 3. The Destruction of Ephemeral Faith
 4. Total Fucking Meltdown
 5. Angel Dissection
 6. The Reign of the Technodemon
 7. Fenrir’s Revenge
 8. Summon the Horde (Asmodeus cover)

Line-up:

 • Joey – rhythm guitar, vocals
 • Ludwig – lead guitar
 • Ronnie Meinders – drums
 • Thierry – bass

Links: