Prickrott – Hate United EP

Prickrott – Hate United EP
Rotting Grave distribution, 2008

Wat is het leven fijn. Vooral met een streepje muziek en een positieve ingesteldheid gaat alles je voor de wind. Helaas voor de do-gooders onder ons wil Prickrott daar niets dan verandering in brengen. Deze obscure en abstracte creatie belooft niets dan pure zwartgalligheid en uitroeiing.

Ai caramba! Wat voor vreemde wildebrassen zijn me dat zeg! Deze formatie brengt muziek, nuja… muziek, ik kan er geen woorden voor gebruiken! Een vorm van ritmisch gejengel, verkrachte Angerfist Terror met Legion’s ov Hell en achteruitgespeelde Iperyt. Eigenlijk klinkt het gelijkaardig aan Enbilulugugal! Het klinkt erover. Het klinkt … als een walkman die te hard staat waardoor de vervormde bassgeluiden en toonvastheid van de hoge tonen aantast, resulterend in een woelig klankenarsenaal vol walmen die worstelen met zichzelf. De songs houden geen verband met elkaar en verraden een willekeur waarvoor alleen de maker een uitleg klaar heeft. Er zullen wel mensen zijn die dit allemaal erg cult en evil vinden, die heulen met anti-gevoelens jegens iedere vorm van conformisme op muzikaal gebied of wat dan ook, maar persoonlijk vind ik dit muzikale anarchie van de halfbakken soort.

Niets mis met misselijkmakende muziek, maar hier krijg ik hoogstens maagzuur van. Iets meer visie en iets minder uitgelaten roekeloosheid en de appreciatie zal stijgen. Voorlopig kan ik hier niet zoveel mee.

Tracklist:
pricks

  1. Intro
  2. Existence of Ignorance
  3. Digital Satan
  4. Don’t Go Into The Woods Alone

Line-up:

  • Joey
  • Ludwig

Links: