Prickrott – Cyberworm

Prickrott – Cyberworm
Zwaertgevegt, 2014

Deze dus. Prickrott. Ik reviewde Total Fucking Meltdown eerder in mijn leven, een review die mijn grillige vriendin nog steeds niet gelezen heeft. Ondertussen vond Prickrott nog eens de energie tussen de soep en de patatten om een aantal nummers op te nemen. Een goeie zaak zo blijkt, want deze is me bevallen. In tegenstelling tot mijn vriendin is deze me drie maand te laat bevallen. Het is eens iets anders.

Wat Prickrott hier presteert is best wel goed. Brainbreaker dient zich aan als een soort industrial nummer uit de Italiaanse terrorscene, die aanleunt tegen het Osmosegeweld van Raism, Diabolos Rising en De Infernali (wie kent het nog?). Alleen is Cyberworm een stuk relaxter, met een minder agressieve en eerder stoffige kelderkamer”productie” inclusief weerkaatsende spinnenwebben (Dance of Elestia). Het draagt bij tot sfeer en aardt de beleving op van amateuristisch spul tot iets wat in de buurt komt van het eerder electro dan black metal spul van V.E.G.A.. Fraai.

Eerst had ik de intentie van positieve punten te zoeken in deze plaat, maar dat bleek helemaal niet nodig. Integendeel, ik moet mij inhouden om mijn persoonlijke smaak niet te verheven tot absolute waarheid. Het kan verkeren, zei iemand ooit. Boeiend, maar niet zo boeiend als deze. Fijn hoor Prickrott, blijven doorontwikkelen en jullie zijn de Nederlandse versie van La Division Mentale.

Tracklisting:
Prickrott

  1. Cyberworm
  2. Dance of Elestia
  3. Human Insignificance
  4. Brainbreaker
  5. Daar Waar Engelen Falen
  6. Spiral of Morbid Satisfaction
  7. Memento Mori
  8. Demonic Speed (Inner Scenes cover)

Line-up:

  • Morkulv – Instrumenten
  • Ijin – Strot

Links: