Priapis – Prey

Priapis – Prey
(Eigen beheer, 2001)

Het Zoetermeerse Priapis bestaat al sinds 1996. Nadat ze van muziekstijl, bezetting en naam veranderd zijn en een demo hebben uitgebracht gaat de band nu als thrashformatie door het leven. De 2e demo genaamd Prey werd in 2001 opgenomen en uitgebracht.

De demo ziet er van buiten keurig uit, op de voorkant is een foto te zien van een ietwat vreemde schedel. Op de cd zit ook een zo’n soort foto.

De demo bevat 3 nummers. De gitaren staan laag gestemd en dat is goed te horen. Ondanks dat de nummers nogal standaard zijn van opbouw zitten ze goed in elkaar, vooral de gitaarsolo’s komen goed tot hun recht. De band klinkt ,wederom ondanks de standaard opbouw, wel erg orgineel en professioneel. De zang is erg rauw en wisselt regelmatig weinig melodische zanglijnen met grunts af. De aanwezigheid van een tweede gitarist wordt goed benut. Een minpunt is dat de baspartij slecht te horen is en ondanks de lage stemming had er best meer met de bas gedaan kunnen worden. Voor een demo is de opname goed en de 5 heren hebben er ook flink wat aandacht aan besteed, en dat is te horen. Naast 3 nummers is er ook nog een videoclip op te zien van het nummer: Day in Day Out. Het is een leuk clipje maar het had niet gehoeven, liever zag ik nog een vierde nummer op de demo. Als je van old school thrash houd is deze demo een must voor je.

De demo is voor 7 euro te bestellen op de website van de band.

Tracklist:

  1. Predator
  2. Day In Day Out
  3. Mad Man’s Quest
  4. Day In Day Out video

Line-up:

  • Marcel – Zang
  • Robert – Drums
  • Danny – Gitaar
  • Evert – Gitaar
  • Maarten – Basgitaar

Links:

Priapis-Prey