Priapis – Inhuman

Priapis – Inhuman
Eigen beheer, 2006

De eerste recensie die ik ooit voor Zwaremetalen schreef was van de 2e demo van Priapis genaamd: “Prey“. Het heeft even geduurd maar Priapis is terug met een nieuwe demo, Inhuman. Deze is opgenomen in de oefenruimte van de band.

Priapis bestaat al 10 jaar, en sinds 1999 is de line-up ook behoorlijk stabiel. Ze spelen een mix tussen bay area thrash en old school death. Hierdoor hebben de heren, afkomstig uit Zoetermeer, een eigen geluid verworven. Aan afwisseling niet te klagen, soms is het geluid melodisch maar altijd klinken de gitaren zwaar. Instrumenttechnisch had alles wel wat strakker gemogen voor een band die zo lang bestaat.

De grootste misser van Inhuman is toch wel de tegenvallende productie, de drums klinken als een pannenset (of als de snare van Metallica’s Saint Anger). De demo heeft heel veel overtuigingskracht verloren door de productie, en dat is zonde want met de nummers van Priapis is niks mis.
Het 2e punt dat mij tegen valt is dat er op Inhuman geen vooruitgang ten opzichte van de eerdere demo Prey te horen is. Niet qua spel van de band, niet in hoe de nummers in elkaar zitten, niet op een ander vlak. En dat terwijl er tussen Prey en Inhuman 5 jaar zit. Misschien had de band beter een full lenght cd kunnen maken, aangezien Inhuman als demo niks toevoegt aan haar voorganger.

Als laatste nog wel mijn complimenten voor het opvallende artwork. Inhuman wordt geleverd in een dvd doosje en daardoor valt die zeker op! Al met al doet Inhuman zeker niet onder aan haar voorganger maar het gebrek aan vernieuwing/progressie en de productie doen afbraak aan deze demo.

Tracklist:

  1. Priapis
  2. Infinity
  3. Human terror
  4. Intoxicated
  5. Victim

Line-up:

  • Marcel Braat – zang
  • Evert de Jong – gitaar
  • Danny Schmidt – gitaar
  • Maarten van der Werf – basgitaar
  • Robert Jutte – Drums

Links:

priapis-inhuman