Pretty Boy Floyd – Public Enemies

Spandex? Check. Bussen haarlak in het mooi gekrulde haar? Check. Lippenstift, oogschaduw en overige make-up? Check. Jaren tachtig, hier kom ik! Of eigenlijk, jaren tien, hier komen de jaren tachtig in de vorm van Pretty Boy Floyd en zijn vierde langspeler, Public Enemies.

Met Steel Panther, Crazy Lixx, L.A. Guns en nog enkele bands, lijkt het erop dat de glam en sleaze weer wat aan terrein terug lijkt te winnen. Zou er na de thrash nu ook een terugkeer van de glam op handen zijn? Eerst maar eens luisteren of dit werk van Pretty Boy Floyd de moeite waard is.

Zoals je van een beetje band in het genre mag verwachten, is ook Public Enemies helemaal dicht geproduceerd, waardoor je een super glad in het gehoor liggend geluid krijgt. De songs passen daar dan ook uitstekend bij. Met teksten over vrouwen, willen rocken, meiden en de Amerikaanse droom heb je niet veel moeite mee te zingen: ook je luchtgitaar hoeft geen stof te vangen met dit album.

Complete groepen metalheads zullen hier totaal niet op zitten te wachten, maar de MTV-generatie die de tachtiger jaren terug wil, met bands als Poison, Mötley Crüe en Bon Jovi, zal dit slikken als zoete koek. Toegegeven, er is beter werk op de markt. Neemt niet weg dat Public Enemies toch wel erg lekker binnenkomt.

Score:

70/100

Label:

Frontiers Music srl, 2017

Tracklist:

 1. S.A.T.A.
 2. Feel The Heat
 3. High School Queen
 4. Girls All Over The World
 5. American Dream
 6. We Can’t Bring Back Yesterday
 7. We Got The Power
 8. Do Ya Wanna Rock
 9. Run For Your Life
 10. Shock The World
 11. Paint It On
 12. 7 Minutes In Heaven
 13. Star Chaser
 14. So Young So Bad

Line-Up:

 • Steve “Sex” Summers – Zang
 • JK Famous – Bas
 • Kristy “Krash” Majors – Gitaar

Links: