Prestige – Reveal The Ravage

Dat thrash metal al lang niet meer alleen uit de Bay Area komt, is inmiddels algemeen bekend. Het Finse Prestige debuteerde in 1988 met een demo. Het waren de hoogtijdagen van de thrash en bands in dit genre schoten als paddenstoelen uit de grond. Meestal werd er vervolgens zo om de twee jaar een album uitgebracht. Prestige doet het wat dat betreft rustiger aan: Reveal The Ravage is pas album nummer vier. Wel is men de stijl uit de beginjaren trouw gebleven.

Dat betekent in dit geval dat er nog steeds stevig gethrasht en gemosht wordt. Prestige leunt daarbij zwaar op Overkill. Lees: het zit allemaal net tegen het predicaat “plagiaat” aan. Maar de vier Finnen weten op dit album wel een paar goede nummers neer te zetten (Pick Your Poison en Ready?) en het groovet bij tijd en wijle ook lekker. Burn My Eyes is goed neergezet aan het begin van het album en weet de aandacht goed te pakken middels meerstemmige zang, galopperende riffs en een leuk outrootje. Opvolger Blessed Be knalt er daardoor lekker in.

En zo hobbelen we van het ene na de andere nummer. Exit opent met een semi-akoestisch intro (hallo Slayer) en wordt daarna wat ritmischer waardoor er een vleug Exodus aan de invloeden wordt toegevoegd. Opnieuw vinden we in dit nummer meerstemmige zang in de refreinen. Het lijkt er daarmee op alsof Prestige de muziek heeft geschreven met het oog op liveoptredens want dit is makkelijk mee te brullen, ook als je de muziek voor het eerst hoort.

Pure thrashfanaten die vanaf pakweg 1986 verknocht zijn aan thrash zullen dit album zeker kunnen waarderen. Het is goed voor een kleine drie kwartier thrash waarin je teruggeworpen wordt in de tijd. Prestige kiest er blijkbaar voor kwaliteit boven kwantiteit te stellen en dat is iets waar sommige bands van kunnen leren. Het resulteert in onderstaande score.

Score:

78/100

Label:

Massacre Records, 2021

Tracklisting:

 1. Innocent
 2. Burn My Eyes
 3. Blessed Be
 4. Pick Your Poison
 5. Exit
 6. You Weep
 7. In Remains
 8. Ready?
 9. Self Destruct
 10. Prime Time

Line-up:

 • Aku Kytölä – Zang, basgitaar
 • Ari Tapani Karppinen – Gitaar
 • Jan “Örkki” Yrlund – Gitaar
 • Matti “Matson” Johansson – Drums

Links: