PPTA – Bleeding For A Living

Deze is voor iedereen die John Cena wel kan zien, die weten wat The Rock aan het koken is en voor allen die dagelijks hun vitamientjes netjes eten terwijl ze hun gebedje opzeggen. Oftewel, dit is voor iedereen die van worstelen houdt. De nummers van PPTA gaan namelijk exact daar over, worstelen. En nee, niet over die geoliede mannen en ook niet over die voornamelijk te dikke kerels met hun luierstring om, maar het Amerikaanse showworstelen. Kenners herkennen in de titels van de nummers al de referenties natuurlijk. Of het nu gaat om bepaalde “moves” die uitgevoerd worden of andere relevante zaken, elk nummer is gelinkt aan het worstelen.

/
En hoewel de connectie met worstelen absoluut een zogeheten “unique selling point” genoemd mag worden, draait het natuurlijk ook om de muziek. De crossover thrash past perfect bij het onderwerp. De muziek is luid, agressief en komt direct binnen. Enig probleem is dat ze muzikaal gezien nergens origineel over komt. Qua productie mag het geluid ook nog wel een beetje opgepoetst worden zodat de muziek net even iets lekkerder in het gehoor ligt.

Ondanks de kritiekpuntjes heb ik me een half uur uitstekend weten te vermaken met de negen nummers die op Bleeding For A Living staan. Om nog even een vergelijking op worstelgebied te maken, PPTA is wat ECW was ten opzichte van de WWE/WWF. Luidruchtig, hard maar zeker niet voor de grote massa.

Score:

75/100

Label:

Profane Records, 2021

Tracklisting:

 1. Pounded into the Ground
 2. German Suplex
 3. 2×4
 4. Atomic Drop
 5. Pearl Harbor Job
 6. Spinebuster
 7. Cross Armed Pile Driver
 8. Close but no Cigar
 9. Ringside Seats

Line-up:

 • Mad Dog Marcel – Zang
 • Ravishing Tom Rude – Gitaar
 • Leon Of Doom – Gitaar
 • Wildman Wilfred – Drums
 • Cactus Don aka Donkind aka Don Love – Bas

Links: