Póstuma – Moralis

Een vijfkoppig collectief uit Brazilië dat twee jaar heeft gewerkt aan hun debuut EP en die nu in eigen beheer wordt uitgebracht. ‘Nu’, dat is eigenlijk behoorlijk relatief. Deze EP zag al het daglicht in maart 2020 maar om één of andere reden wordt er nu pas aan de reviewkoord getrokken, wat ik toch behoorlijk eigenaardig vind. Goed, het kan gebeuren. Melodische death metal en Brazilië, gaat dat samen? En dan een dame aan de microfoon? Absoluut!

De EP telt vier nummers die perfect in het Scandinavische straatje liggen doch voldoende eigen geluid en eigen karakter hebben. Het is een behoorlijk opzwepend geheel geworden waarbij vooral de gitaartandem Alves – Batista opvalt. De heren zijn niet vies van twinkelende gitaarleads, scherpe solo’s en innovatieve hooks. De heer Pasqualino roffelt er aardig op los en dit met steun van Diego Carmelo die zijn bas lekker vettig met heel wat attack heeft ingesteld. En dan? Ja, de vocalen! Lekker agressief, lekker extreem dan weer screams dan weer grunts het is in ieder geval zo dat mevrouw Da Aldea een meer dan behoorlijke verzameling stembanden heeft. De nummers liggen lekker in elkaars verlengde en er is geen tijd voorzien om even uit te rusten, volle gas vooruit en niet omkijken. Wat wel is, de productie klinkt toch te flets en kon wel wat meer kracht gebruiken, maar dat is een werkpunt natuurlijk en iets wat we vaak horen bij beginnende bands.

Heerlijk, fris debuut EP’tje als je het mij vraagt. Lang ga je niet moeten zoeken naar deze plaat, want deze staat in zijn totaliteit op zowat elk online-kanaal.

Label:

Eigen Beheer, 2020

Tracklisting:

  1. Prometheus
  2. Minerva
  3. Redemption
  4. Gaya

Line-up:

  • Beatriz Da Aldea – Zang
  • Júlio Alves – Gitaar
  • Rodrigo Batista – Gitaar
  • Diego Carmelo – Bas
  • Murilo Pasqualino – Drum

Link: