Post – Volume 1

Post – Volume 1
Eigen Beheer, 2013

Stoner uit Heemskerk stond er in de begeleidende nota. Of iemand dit eerste plaatje misschien wilde bespreken. Ach ja, doen we wel even, denkt een mens dan, zonder al te veel verwachtingen. Dat kan dan eens anders uitdraaien als verwacht. Zelden ben ik zo compromisloos uit mijn zetel geblazen als door dit Post! Wat een loeier van een plaat. De opener Chasing my Crown zit meteen in mijn systeem verankerd en wil daar voorlopig helemaal niet meer uit. Goeie, vette en licht overstuurde gitaren met een ijzersterke riff die je klokkenspel lekker doet bungelen. De zang van Sven Post (ex-Funeral Whore en Sceptic Isolation) is meeslepend, loepzuiver en gewoonweg goed! Al klokt het nummer af boven de zeven minuten, afwisseling genoeg met snelle en venijnige tussenstukken. Maar die riff!

The Road to Nowhere is even wennen, wegens helemaal anders van sfeer en een redelijk geschift tempo, maar groeit na enkele luisterbeurten. Veel luisterbeurten heeft Loser niet echt nodig, het pakt je meteen bij de ballen (vanwaar die ballen-fixatie komt, geen idee). Heerlijk up-tempo nummer is dit. Wat ze daar in Heemskerk in het leidingwater hebben zitten weet ik niet, maar het brengt uiterst hoekige riffs voort, zoals in Live Like You en The Devil.

Deze Volume 1 is een geweldige eersteling! De plaat is opgenomen met Marc van Duivenvoorde (gitarist van Herder) en dat hoor je aan alles. Goeie producties vallen gewoon op en dit is er zo eentje. Als debuutplaat kan dit tellen en doet het uitkijken naar meer. Benieuwd wat dit live teweegbrengt, maar iets zegt me dat het niet echt kan tegenvallen. Aanrader voor wie van moddervette, redelijk rechttoe rechtaan stoner houdt. Beluisteren die handel, en wel vlug! Zoals wel al eens meer zeggen bij dit soort lawaai: modderfokker van een plaat! Die riffs, meneer, die riffs!

Tracklisting:
Post - Volume 1

  1. Chasing my Crown
  2. The Road to Nowhere
  3. Loser
  4. Live Like You
  5. Why
  6. The Devil
  7. Because of You

Line-up:

  • Sven Post – Vocals, guitars
  • Jeremy Mook – Bass
  • Mike Hofland – Drums

Links: